Çoklu Yabancı Dil Eğitimi İnegöl’de Dumlupınar Ortaokulu’nda Başlıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çoklu Yabancı Dil Eğitimi İnegöl’de Dumlupınar Ortaokulu’nda Başlıyor
#İnegöl | Haber Merkezi
31 Ağu 2024 / Cmt 15:17
1 dk okuma / 5.030 Kez Okundu
| | |

MEB'in Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli, bu yıl 81 ilde 300 okulda uygulanacak. İnegöl’de ise bu eğitim modeli sadece Dumlupınar Ortaokulu’nda hayata geçirilecek.

MEB'in Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli 81 İlde 300 Okulda Uygulanacak: İnegöl’de Sadece Dumlupınar Ortaokulu'nda Başlayacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni eğitim-öğretim döneminden itibaren yabancı dil eğitimini güçlendirme adına önemli bir adım atıyor. Bakanlık, İngilizcenin yanında ikinci yabancı dil olarak Almanca eğitiminin verildiği "Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli"ni 81 ilde 300 okulda uygulamaya başlayacak. Bu kapsamda, öğrenciler haftalık 40 ders saatinde 14 saat İngilizce ve 2 saat Almanca dersi alacak.

Geçen yıl pilot olarak 26 ilde 32 okulda, ortaokul 5. sınıf seviyesinde 2 bin 999 öğrenciyle uygulanan model, bu yıl daha da genişletilerek devam edecek. Önceki yıl 32 okulun 5. sınıflarında başlatılan uygulama, bu yıl 6. sınıflarda da sürdürülecek. Ayrıca, yeni belirlenen 5. sınıflarda da uygulanacak olan bu model, öğrencilerin çoklu dil becerilerini geliştirmeyi hedefliyor.

İnegöl’de ise bu eğitim modeli, sadece Dumlupınar Ortaokulu’nda uygulanacak. İnegöl’ün bu prestijli projeye dahil olması, ilçe için önemli bir eğitim gelişimi olarak değerlendiriliyor.

Muhabir: Adem Demir

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.