Çiğ süte zam geldi
#İnegöl | Haber Merkezi
13 Oca 2024 / Cmt 18:36
2 dk okuma / 5.127 Kez Okundu
| | |

Ulusal Süt Konseyi (USK), çiğ süt tavsiye fiyatını 22 Ocak'tan geçerli olmak üzere, üreticinin eline litre başına net 13,5 lira geçecek şekilde belirledi.

USK'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, çiğ süt fiyatlarına ilişkin tavsiye fiyatı yer aldı.

Duyuruda, "22 Ocak 2024'ten itibaren geçerli olmak üzere yüzde 3,6 yağ ve yüzde 3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatı, üreticinin eline litre başına net geçecek şekilde (çiğ süt desteği hariç) 13,5 lira olarak belirlenmiştir" ifadesi kullanıldı.

Bu karar, üreticileri sevindirdi. Çiğ süt fiyatlarının artması, üreticilerin üretim maliyetlerini karşılayabilmeleri ve karlılıklarını artırabilmeleri açısından önemli bir gelişme olarak değerlendirildi.

TÜKETİCİYE YANSIYACAK MI?

Çiğ süt fiyatlarındaki artış, tüketiciye ne zaman ve nasıl yansıyacak henüz belli değil. Ancak, süt ürünlerinin fiyatlarında da bir artış yaşanabileceği tahmin ediliyor.

SEKTÖR TEMSİLCİLERİ NE DEDİ?

Sektör temsilcileri, çiğ süt fiyatlarındaki artışın olumlu bir gelişme olduğunu belirterek, üreticilerin üretim maliyetlerini karşılayabilmeleri açısından önemli bir adım olduğunu ifade ettiler.

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği (SÜMER) Başkanı Tevfik Keskin, "Çiğ süt fiyatlarındaki artış, üreticilerimizin üretim maliyetlerini karşılayabilmeleri ve karlılıklarını artırabilmeleri açısından önemli bir gelişmedir. Bu artış, süt sektörünün sürdürülebilirliği açısından da önemli bir adımdır" dedi.

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği (SİYARBİR) Başkanı Osman Yağcı da, "Çiğ süt fiyatlarındaki artış, üreticilerimizi memnun etmiştir. Bu artış, süt üretimini artırarak, süt ürünlerinin iç piyasada daha da yaygınlaşmasını sağlayacaktır" diye konuştu.

Sonuç olarak, Ulusal Süt Konseyi'nin çiğ süt tavsiye fiyatını 22 Ocak'tan geçerli olmak üzere, üreticinin eline litre başına net 13,5 lira geçecek şekilde belirlemesi, üreticileri sevindiren bir gelişme oldu. Bu artış, süt sektörünün sürdürülebilirliği açısından da önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir