CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin 12 Eylül Darbesini Kınadı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin 12 Eylül Darbesini Kınadı
#İnegöl | Haber Merkezi
12 Eyl 2024 / Per 09:58
1 dk okuma / 173 Kez Okundu
| | |

CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin, 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'nin yıl dönümünde yaptığı basın açıklamasında darbeyi kınayarak, ülkemize verdiği zararlara dikkat çekti.

CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin, 12 Eylül 1980 askeri darbesi'nin yıl dönümünde yaptığı basın açıklamasıyla darbeyi kınadı. Şahin, darbenin ülkemizin demokrasi, insan hakları, eğitim, bilim ve düşünce özgürlüğü açısından geri gitmesine neden olduğunu vurguladı. Basın açıklamasında, darbenin ardından 650 bin kişinin gözaltına alındığı, 48 kişinin idam edildiği ve 171 kişinin işkenceler sonucunda hayatını kaybettiği belirtildi.

Zemci Şahin, "Darbe, ülkemizin üstüne kara bir bulut gibi çökmüştür. Mağdurlar kadar darbeden nemalananlar da olmuştur. Bugün hâlâ darbenin kalıntıları ve anayasasıyla yönetiliyoruz. Partimiz ve partililerimiz de bu darbenin mağdurları arasında yer almaktadır" dedi. Şahin, CHP'nin her türlü darbenin karşısında olduğunu ifade ederek, askeri veya sivil darbelerin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.