Çalışma Saatleri Değişiyor İşte Yeni Düzenleme

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çalışma Saatleri Değişiyor İşte Yeni Düzenleme
#İnegöl | Haber Merkezi
19 Ağu 2024 / Pzt 17:30
2 dk okuma / 18.331 Kez Okundu
| | |

Türk İş Kanunu'nda Büyük Değişiklikler Yolda: Çalışma Saatleri 40 Saate Düşürülecek

Türk İş Kanunu'nda milyonlarca çalışanı ilgilendiren köklü değişiklikler yolda. Hükümet, çalışma saatlerinden esnek çalışma modellerine, genel tatil ücretlerinden yıllık izin düzenlemelerine kadar birçok başlıkta yeni düzenlemeler yapmayı planlıyor. Çalışma saatlerinin 45 saatten 40 saate düşürülmesi ve yeni nesil esnek çalışma modellerinin hayata geçirilmesi gündemde.

Çalışma Saatleri 40 Saate Düşürülecek

Hükümet, çalışma saatlerini haftalık 45 saatten 40 saate düşürmeyi planlıyor. Bazı meslek gruplarında ise mevcut 48 saatlik çalışma süreleri de 40 saate indirilecek. Muhalefet ise bu sürenin 37,5 saate indirilmesi için teklif sunmuştu. Bu konuda yapılan düzenlemelerin, iş gücü piyasasına ve iş-özel hayat dengesine uyumlu hale getirilmesi hedefleniyor.

Yeni Nesil Esnek Çalışma Modelleri Geliyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu toplantısında, uzaktan, kısmi ve platform gibi yeni nesil esnek çalışma modelleri masaya yatırıldı. Bu modellerin mevzuata eklenmesi ve uygulanması için çalışmalar hızlandırıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da esnek çalışma modeline geçişin sinyalini vermişti.

Çalışan Hakları Güçlendirilecek

Hükümet yetkilileri, yapılan düzenlemelerde çalışanların merkeze alınacağını belirtti. Çalışan haklarının güçlendirilmesi ve vasıflarının geliştirilmesine yönelik hükümler getirilmesi planlanıyor. Bu kapsamda, işverenlerin sosyal sorumluluk projeleri yerine, çalışanlarına daha iyi ücret ve çalışma koşulları sunmaları gerektiği vurgulanıyor.

Bu önemli düzenlemelerle ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Çalışma hayatına yönelik yapılacak bu yeniliklerin iş dünyasında nasıl bir etki yaratacağı merakla bekleniyor.

 

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir