Büyükşehir’den Arıcılara 240 Kovan

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Büyükşehir’den Arıcılara 240 Kovan
11 May 2016 / Çar 15:48
2 dk okuma / 746 Kez Okundu
| | |

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmanın sağlanması, daha kaliteli üretim ve pazarlama imkanlarıyla çiftçinin daha çok kazanması amacıyla yaptığı destekleme çalışmaları kapsamında İnegöl Arıcılar Birliği’ne üye olan 24 arı yetiştiricisine 240 adet arı kovanı dağıttı.

İnegöl Bursa Büyükşehir Belediyesi Şantiyesinde düzenlenen programa Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Abdülkadir Karlık, İnegöl Belediye Başkan Yardımcıları Eşref Yiğit ve Adil Kansu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yetişkan Keskin, İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru ve üreticiler katıldı.

EN GÜZEL HİZMETİ VERMEYE ÇALIŞIYORUZ

Arı Kovanı dağıtımı sırasında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık;  “Bugün arı yetiştiricilerine 240 adet arı kovanlarını dağıtmak için bir araya geldik. Bundan sonra da kırsal mahallelerimizdeki çiftçilerimize yönelik bu gibi dağıtımların olacağını buradan belirtmek istiyorum. Turizmi nasıl kalkındırıyorsak, kırsal mahallelerimizin de kalkınmasını istiyoruz. Bursa’mız nasılsa İnegöl ve yeni oluşan mahallelerimizde de aynı imkanlar, aynı sosyal donatı alanları olsun ve refah içerisinde, huzur içerisinde bereketli kazançlar elde edilsin diye uğraşıyoruz. Son olarak dağıtacağımız arı kovanlarımızın arı yetiştiricilerine hayırlı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum” dedi.

YAKIN ZAMANDA YENİ DAĞITIMLAR OLACAK

Arı Kovanı dağıtımında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ise; “Bugüne kadar çiftçilerimizi desteklemek adına Bursa Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa olarak kestane fidanı, sera örtüsü, ceviz soyma makinesi, salça makinesi ve yonca dağıtımları yaparak kırsal mahallelerde çiftçilerimizin her zaman yanında olmaya çalıştık. Arıcılık alanında yıllık yaklaşık 150 ton bal üretiminin yapıldığı İnegöl’ün; tarımsal ve hayvansal üretim değeri cari fiyatlarla 515.526 bin TL olup, Bursa tarımsal gelir içindeki payı %11’dir.Bu anlamda iklim ve bitki örtüsü itibariyle arıcılık için son derece avantajlı konumda olan şehrimiz kırsalında Arı yetiştiriciliği ve bal üretimini teşvik etmek, üreticileri alternatif üretime yönlendirmek ve İnegöl ekonomisine katkı sağlamak amacıyla; bugün Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Belediyemiz işbirliğinde İnegöl Arıcılar Birliği'ne üye olan 24 arı yetiştiricisine(kişi başı 10'ar adet ) toplam 240 adet arı kovanı dağıtımını gerçekleştirmekteyiz. Yakın zamanda da yine 24-25 arıcımıza kovan dağıtımımız yapılacak” dedi.

Konuşmaların ardından İnegöllü üreticilere arı Kovanı dağıtımı gerçekleştirildi.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.