BURULAŞ duyurdu; Klima açmayanlara ceza yazılacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
BURULAŞ duyurdu; Klima açmayanlara ceza yazılacak
#İnegöl | Haber Merkezi
14 Haz 2024 / Cum 18:10
2 dk okuma / 2.246 Kez Okundu
| | |

BURULAŞ, toplu taşıma araçlarında klima denetim ekibini devreye aldığını duyurdu. Otobüs ve trenlerde düzenli denetimler yapılacak ve kliması düzgün çalışmayan araçlara cezai işlem uygulanacak. Denetim ekipleri, yolcuların konforunu sağlamak için haftanın her günü sahada olacaklar.

Mevsim Normallerinin Üzerindeki Sıcaklıklar İçin Ek Önlemler

BURULAŞ, sıcak hava koşullarına karşı toplu taşıma araçlarında ek önlemler alarak yolcuların konforunu artırmayı hedefliyor:

  • trenlerde Kapı Kapanma Süreleri: trenlerin iniş ve biniş sırasındaki kapı kapanma süreleri kısaltılarak içerideki serin havanın kaybı %20 oranında azaltılıyor.
  • Anlık Klima Arıza Tespiti: klima arızası sensörler vasıtasıyla anlık olarak tespit edilen trenler, tur bitiminde hemen bakım alanına alınarak onarılıyor.
  • Gece Seferleri: Klima kapasitesi yetersiz olan trenler, gündüz yerine gece saatlerinde sefere veriliyor.
  • Ek Klima Bakımları: Sezon öncesi yapılan önleyici klima bakımlarına ek olarak, ara bakım periyotları eklenerek klimaların soğutma performansı artırılıyor. Böylece daha uzun süre yüksek soğutma kapasitesi ile yolculuk imkanı sunuluyor.
  • Düşük Sıcaklıkta Çalışan Sistemler: Aşırı sıcaklarda kendini kapatan klima sistemleri, düşük sıcaklıkta tutularak otobüslerdeki klima arızalarının önüne geçiliyor.
  • Hızlı Müdahale: Hem otobüs hem de raylı sistemde klima arızası bildirilmiş araçlar anında işletimden çekiliyor ve 24 saat esasına göre çalışan bakım ve onarım ekipleriyle gece/gündüz müdahale ediliyor.

Yolcuların Konforu İçin Sürekli Denetim

BURULAŞ’ın yaptığı açıklamada, "toplu taşıma araçlarında klima denetim ekibimizi devreye alıyoruz. Otobüs ve trenlerde düzenli olarak denetimler yapacak ve kliması düzgün çalışmayan araçlara cezai işlem uygulayacağız. Denetim ekiplerimiz, yolcuların konforunu sağlamak için haftanın her günü sahada olacaklar" ifadelerine yer verildi.

BURULAŞ, toplu taşımada klima sorunlarına hızlı ve etkili çözümler üreterek, yolcuların konforlu bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
Sümeyye / 14 Haz 2024 / Cum 17:54
Kısa süre önce bu konuyla ilgili şikayet- talepde bulunmuştum Sağolsun gerek İnegöl gerekse Bursa belediyesi bu konuyla ilgili denetmlerin yapılacağına yönünde bana bilgilendirme mesajı atmışlardı. Bu haberi okuyunca çok sevindim. Teşekkürler