Bursa Yenişehir'de Kuraklık Felaketi: Çiftçiler Su İçin Çaresiz!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bursa Yenişehir
#İnegöl | Haber Merkezi
26 Ağu 2024 / Pzt 13:26
1 dk okuma / 1.137 Kez Okundu
| | |

Yenişehir'de çiftçiler, elektrik üretimi için barajdan aşırı su çekilmesi nedeniyle mağdur oldu. Kuraklık ve plansız sulama, tarımı felç etti.

Bursa'nın Yenişehir ilçesindeki çiftçiler, İnegöl’de ki Boğazköy Barajı'nın kurumasıyla büyük bir sorunla karşı karşıya kaldı. Kuraklık ve plansız sulama sonucu barajın suyu kritik seviyeye ulaştı. Binlerce dönüm tarım arazisi sulanamaz hale gelirken, çiftçiler ürünlerinin kurumasından endişe ediyor.

ELEKTRİK ÜRETİMİ TARIMI FELÇ ETTİ

Uzmanlara göre, barajda elektrik üretimine devam edilmesi, suyun daha hızlı tükenmesine neden oldu. Çiftçiler, sulama sezonu başlamadan önce barajın elektrik üretiminin durdurulması gerektiğini belirtiyor.

ÇİFTÇİLERİN MAĞDURİYETİ

Yenişehir'de çiftçiler, zaten düşük olan ürün fiyatlarının yanı sıra şimdi de sulama sorunuyla mücadele ediyor. Biber, domates, fasulye gibi ürünler sulamaya ihtiyaç duymasına rağmen, çiftçiler tarlalarını sulayamıyor. Bu durum, hem çiftçileri ekonomik olarak zor durumda bırakıyor hem de gıda güvenliğini tehdit ediyor.
Muhabir: Adem Demir

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
ahmet / 26 Ağu 2024 / Pzt 16:36
kuraklık plansız sulama demişsiniz ancak beceriksiz dsi çalışanları ve baraj yetkililerinden bahsetmemişsiniz.dedikodu ayyuka çıkmış elektrik için suyu boşa akıtanlardan tutun boğazköy barajının yerini bilmeyen dsi müdürlerine kadar liyakatsizlik diz boyu bunlardaada bahsedin.unutmayın inegölde 2 barajda suyun tamamen boşalmasından dolayı önceki yıllarda balıklar ölmüştü şimd,ide çiftçiyi susuz bıraktılar malesef beceriksizler.