Bulgaristan Seçimleri İçin İnegöl'de Çifte Vatandaşlar Sandık Başına Gidiyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bulgaristan Seçimleri İçin İnegöl
#İnegöl | Haber Merkezi
25 Eki 2024 / Cum 16:37
1 dk okuma / 1.188 Kez Okundu
| | |

Bulgaristan'da siyasi istikrarsızlık devam ederken, çifte vatandaşlar 27 Ekim'de İnegöl'de kurulacak sandıklarda oy kullanacak. Seçimler, Yenice Perihan Coşkun İlkokulu ve Akhisar İlkokulu'nda gerçekleşecek.

BULGARİSTAN SEÇİMLERİ İÇİN İNEGÖL'DE SANDIKLAR KURULACAK
Bulgaristan'da son yıllarda yaşanan siyasi istikrarsızlık nedeniyle vatandaşlar sık sık sandık başına gitmek zorunda kaldı. 2021 yılında 3 kez, 2022 ve 2023 yıllarında ise birer kez oy kullanan Bulgaristanlılar, en son 9 Haziran 2024'te erken genel seçim ve Avrupa Parlamentosu seçimleri için oy kullanmıştı. Siyasi belirsizliğin sürdüğü ülkede, 27 Ekim Pazar günü tekrar sandıklar kurulacak.

İNEGÖL'DE ÇİFTE VATANDAŞLAR OY KULLANACAK
İnegöl’de yaşayan çifte vatandaşlar, Bulgaristan'daki genel seçimlerde oy kullanmak üzere Yenice Perihan Coşkun İlkokulu ve Akhisar İlkokulu'nda kurulan sandıklara gidecek. 27 Ekim Pazar günü, bu okullarda sandıklar saat 07.00’de açılacak ve saat 20.00’de kapanacak.

28 PARTİ VE KOALİSYON SEÇİME KATILIYOR
Toplamda 28 parti ve ortak koalisyonun katılacağı bu seçimde, çifte vatandaşların oy kullanması büyük önem taşıyor. İnegöl Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Avukat Hüseyin Ertan Başdere, İnegöl’de oy kullanma hakkına sahip vatandaşlara seslenerek, “Seçimler soydaşlarımız için önem arz etmekte. Lütfen seçimlere katılım sağlayalım” dedi.

SOYDAŞLAR İÇİN SEÇİMLERİN ÖNEMİ
Başdere, Bulgaristan seçimlerinin, İnegöl'de yaşayan çifte vatandaşların siyasi ve sosyal hakları için önemli olduğunu vurguladı. Seçim sonuçlarının, soydaşların geleceği üzerinde büyük etkiler yaratabileceğini belirtti.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.