Bu haberi okumadan sakın düğün yapmayın

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
27 Nis 2024 / Cmt 13:30
/ 10.829 Kez Okundu
| |

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'e göre 2024 yılında ortalama bir düğün 750 bin TL'den başlıyor, 1 milyona kadar çıkabiliyor.

Düğün Sezonu Açıldı, Esnaf Beklentisi Büyük: Havaların ısınmasıyla birlikte düğün sezonunun da açıldığını belirten Palandöken, "Bu yıl 600 bin çiftin evleneceğini öngörüyoruz. Düğünlerle birlikte 500 milyar TL'lik bir ekonominin oluşması bekleniyor" dedi.

Yüksek Maliyetler Gençleri Zorluyor: Palandöken, döviz kurlarındaki artış ve enflasyondan dolayı tüm ürün ve hizmetlerde fiyat artışları olduğunu belirterek, "Düğünlerin vazgeçilmezi altının fiyatı son 1 yılda yüzde 100'e yakın arttı. Eskiden gelin damada gelen altınlar düğün maliyetini önemli ölçüde karşılardı şimdi o da hayal oldu" dedi.

Düğün Salonları, Beyaz Eşya ve Elektronik Eşyalar Pahalı: Düğün salonu kiralarındaki artış, beyaz eşya ve elektronik eşyalardaki fiyat artışları da gençleri zorluyor. Palandöken, bu nedenle gençlerin işsizlik ve ekonomik nedenlerden dolayı evliliği geciktirebildiklerini söyledi.

Devlet Desteği Şart: Palandöken, "Gençleri evliliğe teşvik etmek için devlet sıfır faizli destek kredilerinden yararlanma olanaklarını sağlamalı" dedi.

Düğün Sektörü Ekonomiye Katkı Sağlıyor: Geçtiğimiz yıl düğün sektörünün piyasaya 300 milyar TL'lik ekonomik katkı sağladığını belirten Palandöken, "Bu yıl da bu rakamın artması bekleniyor" dedi.

Tavsiyeler: Palandöken, bu düğün sezonunda alışveriş yapacak vatandaşların güven, memnuniyet, garanti ve kayıt dışılığı önlemek adına bildiği ve güvendiği esnafı tercih etmeleri gerektiğini söyledi.

Esnaftan Yeni Evleneceklere Kampanya Bekleniyor: Palandöken, bu düğün sezonunda yeni evlenecek çiftlere özel kampanya ve indirimler yapılması gerektiğini söyledi.

Sonuç: 2024 yılında evlenmek oldukça pahalı. Yüksek maliyetler gençleri zorlarken, devlet desteği ve esnafın kampanyaları bu sorunun çözümüne katkı sağlayabilir.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.