Boğazköy Barajı’nda suların neden çekildiğini açıkladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Boğazköy Barajı’nda suların neden çekildiğini açıkladı
#İnegöl | Haber Merkezi
17 Ağu 2024 / Cmt 12:50
1 dk okuma / 5.702 Kez Okundu
| | |

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik Boğazköy barajında suların çekilmesi sonrası sosyal medya hesabından suların neden çekildiğini açıkladı.

 

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Boğazköy Barajı'ndaki su sıkıntısına dair sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Çelik, barajın açıldığı günden bu yana su sıkıntısı yaşanmadığını ve barajın dolma kapasitesinin yeterli olduğunu belirtti. Boğazköy Barajı'na gelen suların, Bilecik Bozüyük sınırlarından doğan çeşitli dereler ve Uludağ kaynaklarından geldiğini açıkladı.

Çelik, şu anda barajın su seviyesinin yetersiz olduğunu ve bu durumun yüzbinlerce balığın yaşam mücadelesine sebep olduğunu ifade etti. Su sıkıntısının ana nedeninin, Haziran ayında bölgedeki yağışların beklenmedik şekilde azalması ve dolayısıyla sulama ihtiyacının artması olduğunu belirtti. DSİ yetkililerinin sulama sezonuna yeterince hazırlıklı girmediğini ve barajın su seviyesinin gerektiği şekilde doldurulmadığını vurguladı.

Barajın tarım sulaması amacıyla kurulduğunu, ancak yılda yedi ay boyunca enerji üretimi için de kullanıldığını hatırlatan Çelik, son haftalarda Bursa Valisi Mahmut Demirtaş’a konuyu ilettiğini ancak Vali Demirtaş’ın Emniyet Genel Müdürlüğüne atanmasıyla bu sürecin aksamış olabileceğini belirtti. Gelecek yıllarda benzer hataların tekrarlanmaması için önlemler alınmasını talep etti.

Sonuç olarak, İnegöl ve Yenişehir çiftçilerinin yaşadığı zararların kim tarafından karşılanacağına dair sorular yönelten Çelik, yetkililerin bu konuda ders almasını ve gerekli önlemleri almasını umduğunu ifade etti.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.