Başkan Taban'dan Kulaca Salçası'na övgü dolu sözler

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan Taban
#İnegöl | Haber Merkezi
05 Eyl 2024 / Per 17:28
2 dk okuma / 257 Kez Okundu
| | |

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifini ziyaret ederek 2024 salça sezonunu başlattı. Kooperatif, 1200 ton ihracat ve 500 ton yurt içi üretim hedefliyor. Başkan Taban, Kulaca markasının İnegöl'ü başarıyla temsil etmeye devam edeceğini vurguladı.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, köklü tarım markalarından biri olan Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifini ziyaret etti. Ziyarette, kooperatifin 2024 yılı salça sezonunun başladığı duyuruldu. Kulaca Kooperatifi, 50 yıldır İnegöl’ün tarım sektöründe önemli bir rol oynuyor ve bu yıl hedef olarak 1700 tonluk üretim kapasitesine ulaşmayı planlıyor.

Başkan Taban, ziyareti sırasında kooperatifin üretim sahalarını gezerek, yüzde 90’ı kadınlardan oluşan ekibe başarılar diledi. Taban, "Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, İnegöl’ümüzün önemli değerlerinden biri. Burada, ne yaptığını bilen, deneyimli bir ekip var. Kulaca markası İnegöl’ümüzü en iyi şekilde temsil etmeye devam edecek" şeklinde konuştu.

Kulaca Kooperatifi, bu yılki salça sezonunda 1200 ton ihracat ve 500 ton yurt içi satış hedefliyor. Şirket, üretim sürecinde aşama aşama ürünlerin tedariğini, işlenmesini, paketlemesini ve sevkiyatını gerçekleştiriyor. Kooperatif, Türkiye’nin dört bir yanına ve Avrupa’ya, başta Hollanda olmak üzere, salça ihracatı yapıyor.

Başkan Taban, "Burada çok güzel işler yapılıyor. Avrupa’ya ihracat gerçekleştiriliyor ve bu kooperatifimiz 1974 yılından bu yana hizmet veriyor. Bir fabrika gibi çalışıyor. Ürünler önce tedariği yapılıyor, ardından ehil ellerde işleniyor, paketleniyor ve sevkiyata hazırlanıyor. Bu süreçte, hem domates hem de biber salçaları üretiliyor" ifadelerini kullandı.

Kulaca Kooperatifi Başkanı Ahmet Uğur ise, kooperatifin 25-30 yıldır ihracata yönelik üretim yaptığını belirtti. Uğur, "Bu yıl 1200 ton ihracat hedefliyoruz, geçen yıl 1000 ton ihracat yaptık. Kulaca Kooperatifi, yılda yaklaşık 1 milyon dolarlık döviz katkısı sağlıyor ve bu döviz ülkemizde kalıyor" dedi. Ayrıca, kooperatifin kapasitesini her yıl artırmaya çalıştığını ve geçen yılki ihracat rakamlarına göre bu yılki hedeflerinin daha yüksek olduğunu sözlerine ekledi.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.