Başkan Bozbey'den ekmek zammı açıklaması!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan Bozbey'den ekmek zammı açıklaması!
#İnegöl | Haber Merkezi
25 Haz 2024 / Sal 18:54
1 dk okuma / 1.404 Kez Okundu
| | |

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Haziran ayı Meclis toplantısının 2. birleşiminde, Başkan Bozbey BESAŞ ekmeğe yapılan zam hakkında açıklamalarda bulundu. Belediye Binası Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, ekmek zammının nedenleri ve belediyenin mali durumu detaylı bir şekilde ele alındı.

Başkan Bozbey'den BESAŞ Ekmeği Hakkında Açıklama

Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey, BESAŞ ekmeğe yapılan zammın arkasındaki sebepleri açıkladı. "BESAŞ olarak amacımız para kazanmak değil, vatandaşımızın sofrasına maliyetine ekmek getirmektir" diyen Bozbey, ekmek zammıyla ilgili çeşitli söylentilere de yanıt verdi.

"Finansal Tabloyu Biliyorsunuz"

Bozbey, "Ekmeğe yapılan zam ile ilgili çeşitli söylentiler var. Bu konuya açıklık getirmek istiyoruz. Göreve geldiğimiz andan itibaren attığımız her adımın kamuoyu tarafından eleştirildiğini ve bu eleştirilerin dikkate alındığını belirtmek istiyorum. Gönlümüzden geçen, Bursalılara sunduğumuz hizmetleri maliyet artırmadan sürdürülebilir belediye bütçesiyle ilerletmektir. Finansal olarak nasıl bir tabloyu devraldığımızı biliyorsunuz," dedi.

Bozbey, BESAŞ ekmeğine en son Temmuz 2023'te zam yapıldığını ve fiyatın 7,5 TL'ye çıkarıldığını hatırlatarak, "Bu süreçte ekmek fiyatında yüzde 100'e yakın bir artış olmasına rağmen, 400 gram ekmeği kilogramı 30 TL civarında tutup 12,5 TL yaptık. Amacımız vatandaşlarımızın sofralarına maliyetine ekmek ulaştırmaktır," şeklinde konuştu.

Artan Girdi Maliyetleri

Başkan Bozbey, yaşanan sorunlar ve artan girdi maliyetleri sebebiyle belediyenin bütçesinin zorlandığını belirtti. "Tamamen Belediye bütçesinden karşılanacak bir süreçle karşı karşıyayız. Keşke aynı fiyattan ekmeği satabilsek. Yapılan fiyat artışı sadece yüzde 67. Gelecekte akaryakıta ve diğer maliyetlere gelecek zamlarla bu maliyetler yine artabilir ve biz Belediye olarak BESAŞ'ı finanse etmek zorunda kalabiliriz," dedi.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.