Başkan Alper Taban'dan Gastro İnegöl açıklaması

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan Alper Taban
#İnegöl | Haber Merkezi
12 Ara 2023 / Sal 11:13
2 dk okuma / 6.510 Kez Okundu
| | |

Belediye Başkanı Alper Taban, Gastro İnegöl'ün 'Mutfakta Yerlileşme Hareketi' olduğunu belirterek, pandemi sürecinde kırsal mahalleleri ziyaret ederek İnegöl'ün gizli kalmış lezzetlerini gün yüzüne çıkardıklarını ifade etti.

İnegöl Belediyesi, şehrin zengin ve köklü lezzetlerini sunan Gastro İnegöl'ü, Yeni Yaşam Alanı ve Kent Meydanı projesi içindeki yeni yerinde hizmete açtı. Yeni mekanıyla İnegöllülerin ilgisini çeken Gastro İnegöl, asırlık lezzetleri ve şehrin yöresel ürünlerini bir araya getirerek tüketicilere sunuyor. İnegöl'de üretilen birçok gıda ürünü, bu mekanda satışa sunuluyor.
 
Gastro İnegöl, özellikle İnegöl Belediyesi önderliğinde kurulan Üreten Çiftçiler Kooperatifi altında faaliyet gösteren İnegöllü çiftçilerin markası Özündenkuru meyve kuruları, Cerrah Kuru Fasulyesi, İnegöl Çıbrıkası, ceviz, hamur işi ürünler, İnegöl Çilekli Lokum, İnegöl Yaban Mersinli Lokum, turşular, Kulaca Salçası gibi tescilli ürünleri bünyesinde barındırıyor. Ayrıca, İnegöl Belediyesi'nin katkılarıyla Eyüp Sabri Tuncer markasının ürettiği İnegöl'e özgü odunsu bitkiler kokulu İnegöl Kolonyası da Gastro İnegöl'de satışa sunuluyor.
 
Belediye Başkanı Alper Taban, Gastro İnegöl'ün "Mutfakta Yerlileşme Hareketi" olduğunu belirterek, pandemi sürecinde kırsal mahalleleri ziyaret ederek İnegöl'ün gizli kalmış lezzetlerini gün yüzüne çıkardıklarını ifade etti. Gastro İnegöl'ün, geleneksel mutfak kültürünü yaşatma amacı güttüğünü ve İnegöl'ün 11 gastronomi değerine Coğrafi İşaret almak adına başvuruda bulunduklarını dile getiren Başkan Taban, yerli ürünlerin tescillenmesi noktasında önemli adımlar attıklarını söyledi.
 
Özündenkuru markasının, İnegöl'ün tarım değerlerini işleyerek daha katma değerli bir şekilde tüketiciye sunduğunu belirten Başkan Taban, bu marka ile İnegöl'ün tarım değerlerini daha nitelikli bir hale getirdiklerini vurguladı. Aynı zamanda İnegöl'ün tüm yerli ürünlerini tüketicilere ulaştırmak adına da bir çalışma yürütüldüğünü söyleyen Başkan Taban, Gastro İnegöl'de özel bir stant oluşturarak Cerrah fasulyesi, Kulaca salçası, meyve kuruları, ceviz, Çıbrıkası gibi yöresel lezzetlerin tüketiciyle buluşturulduğunu açıkladı.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.