Bakanlıktan 81 ile saat genelgesi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bakanlıktan 81 ile saat genelgesi
#İnegöl | Haber Merkezi
17 Eki 2024 / Per 18:13
1 dk okuma / 1.493 Kez Okundu
| | |

Milli Eğitim Bakanlığı, ders saatlerini düzenleyen genelge ile okul saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmadan belirlenmesini, yaz saati uygulamasının devamını ve valiliklere yetki vererek il bazında düzenlemeler yapılmasını istiyor.

**MEB’den Yeni genelge: ders saatleri Yeniden Düzenleniyor**

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ders saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde yeniden düzenlenmesi için tüm il valiliklerine genelge gönderdi. Bakan Yusuf Tekin’in imzasını taşıyan genelgede, okul ve ders saati uygulamalarında düzenleme yapılması gerektiği belirtildi.

Bakanlık, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla Türkiye genelinde uygulanan yaz saati uygulamasının devam edeceğini duyurdu. Bu kapsamda, okullardaki ders başlama ve bitiş saatlerinin gün doğumu ve batım saatlerine göre planlanması istendi. 

genelgede ayrıca, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ve Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yer alan hükümlere atıfta bulunularak, ders yılının 180 iş gününden az olmaması gerektiği hatırlatıldı. İl bazında ders saatlerinin belirlenmesi konusunda ise valiliklere yetki verildiği ifade edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları ve eğitimde aksamaların yaşanmaması için gerekli tüm tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde, günlük çalışma saatlerinin de illerin özelliklerine göre valilikler tarafından belirleneceği belirtildi.

Yeni düzenlemelerle birlikte, MEB, öğrencilerin daha sağlıklı ve verimli bir eğitim süreci geçirmelerini hedefliyor.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.