Bahşişlere yüzde 10 vergi talep ettiler!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bahşişlere yüzde 10 vergi talep ettiler!
#İnegöl | Haber Merkezi
20 Haz 2024 / Per 16:53
1 dk okuma / 974 Kez Okundu
| | |

Gelir idaresi başkanlığı bahşişlerden %10 vergi alınmasına yönelik öneride bulundu.

 

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın "Bahşiş gelirlerinde basitleştirilmiş vergi uygulaması" başlığı altında yayınladığı duyuruya göre bahşişlerden %10 vergi alınmasına yönelik öneride bulundu.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın önerisi şöyle;

Bahşiş Gelirlerinde Basitleştirilmiş Vergi Uygulaması

Mevcut Durum: Hizmet alanlar tarafından servis elemanlarına bırakılan bahşişler hediye niteliğinde olduğundan gelir vergisinin konusuna girmemektedir. Bahşişin fatura bedeline yansıtılması veya diğer şekillerde toplanan bahşişlerin işverence belirlenen kriterlere göre işçilere dağıtılması durumunda, ücretin bir unsuru olarak değerlendirilen bu ödemelerin ücret matrahına eklenerek tevkif suretiyle vergilendirilmesi gerekmektedir. İşletme tarafından fiş/fatura düzenlenmek suretiyle hizmet bedeline ilave olarak tahsil edilen bahşiş bedelleri hizmetin matrahına dahil bir unsur olarak kabul edilmekte ve KDV'ye tabi tutulmaktadır.

Önerilen Düzenleme: Bahşiş gelirlerinin; işverenlerce ayrı açılan bir banka hesabında takip edilmesi, fatura/fiş bedelinin %10'undan fazla olmaması, çalışan başına aylık brüt asgari ücreti aşmaması, bahşiş gelirlerinden %10 tevkifat yapılmak suretiyle çalışanlara aktarılması kaydıyla bu gelirlerin ayrıca ücret matrahına dahil edilmemesi.


 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.