Ayhan Salman, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Birlikte Balkanlar’da

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ayhan Salman, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Birlikte Balkanlar’da
#İnegöl | Haber Merkezi
12 Eki 2024 / Cmt 18:54
2 dk okuma / 41 Kez Okundu
| | |

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayhan Salman ile birlikte Arnavutluk ve Sırbistan’da önemli temaslar gerçekleştirdi. Türkiye ve Balkanlar arasında iş birliği ve anlaşmaların imzalandığı ziyaretlerde, Namazgâh Camii açılışı yapıldı.

ERDOĞAN VE SALMAN’DAN BALKANLAR’A ÖNEMLİ ZİYARET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, lider diplomasisi çerçevesinde Balkanlar’da barış ve istikrarı sağlamak amacıyla önemli temaslarda bulundu. Erdoğan'a bu ziyaretlerde; Bakanlarla birlikte Bursa Milletvekili Ayhan Salman da eşlik etti.

ARNAVUTLUK VE TÜRKİYE ARASINDA YENİ ANLAŞMALAR

10-11 Ekim tarihlerinde Arnavutluk’ta gerçekleşen temaslar sırasında, Türkiye ve Arnavutluk arasında iş birliği, iletişim, eğitim ve tarım alanlarında 4 yeni anlaşma imzalandı. Başkent Tiran’da, Balkanların en büyük camisi olarak bilinen Namazgâh Camii’nin açılışı da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.

SIRBİSTAN’DA YAPILAN GÖRÜŞMELER

Ziyaretin bir sonraki durağı olan Sırbistan’da; siyasi, askerî, ekonomik, ticari, turizm ve savunma sanayii alanlarında iş birliği çalışmaları masaya yatırıldı. Türkiye-Sırbistan Dostluk Grubu Başkanı Ayhan Salman’ın da yer aldığı görüşmelerde iki ülke arasında 11 yeni anlaşma imzalandı.

KÜRESEL VE BÖLGESEL MESELELER GÜNDEMDE

Ziyaret sırasında Balkanlar, Orta Doğu ve Ukrayna özelinde küresel ve bölgesel meseleler hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu. Bu kapsamda, Türkiye’nin bölgedeki etkin rolü ve barışa katkısı bir kez daha vurgulandı.

Ayhan Salman’IN AÇIKLAMALARI

AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, ziyaretlerle ilgili yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde Balkanlar’a gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretler oldukça önemli. Bizler kökleri mazide, gözü atide bir geleneğin bugünkü temsilcileriyiz. Sadece bu topraklarla sınırlı olmayan köklü tarihimiz; Balkanlar’dan Kafkaslar’a, Orta Asya’dan Orta Doğu’ya kadar geniş bir coğrafyada yankı bulmuştur” ifadelerine yer verdi.

Salman, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bugün, bu mirasımızı gururla taşıyor, Balkanlarla ve bölgedeki kardeşlerimizle olan bağlarımızı daha da güçlendirmek için gayretle çabalıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Büyük ve Güçlü Türkiye şiarıyla Türkiye Yüzyılı hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz.”

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.