ATM'lerde yeni dönem! O miktarın altında çekim yapılamayacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
ATM
#İnegöl | Haber Merkezi
07 Ağu 2024 / Çar 09:39
1 dk okuma / 4.664 Kez Okundu
| | |

Yükselen enflasyon piyasadaki para akışında değişikliğe sebep oldu. Bu kapsamda 10 TL, 20, TL gibi banknotlar ATM kasalarına veda ederken en küçük rakam 50 TL'nin de rafa kalktığı görüldü. Bu kapsamda en az çekim limitinin artık 200 TL olacağı iddia ediliyor.

 

ATM'lerde nakit para çekim limiti 30 bin liraya kadar yükselmişti. Türk Lirası'nın reel değeri 40 ayın zirvesine ulaşmış olsa da piyasada işler istenilen düzeyde gitmiyor. Bu kapsamda 10 TL, 20 TL gibi küçük meblağlar banka ATM'lerinde daha az kullanılmaya başlanırken, en ufak banknot ATM kasalarında 50 TL oldu.

ATM'LERDE PARA ÇEKİMİNDE YENİ DÖNEM

Bu durum enflasyonun günlük hayattaki etkisinin bir yansıması olarak görülürken ATM'lerdeki yeni dönemi Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu sosyal medya hesabından duyurdu.

100 TL BİLE RAFA KALKIYOR

Babuşcu paylaşımında, "Bankalar 5, 10, 20 TL'den sonra 50 TL banknotu da ATM'lere koymamaya başladı" bilgisini paylaşırken, "Bazı bankalar 100 TL banknotu da ATM'lere koymama çalışmaları yürütüyor. Yakında ATM'lerde sadece 200 TL banknotlar olacak" iddiasında bulundu.

500 TL BANKNOT MU GELİYOR?

500 ve 1000 liralık banknot için Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan daha önce duyulmadık bir mesaj gelmiş, teknik analizler ile çalışmalar yapıldığını ifade ederek, "Bir karar verildiğinde, bu, kamuoyuyla şeffaflık çerçevesinde paylaşılacaktır" demişti.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.