Asuman Yaka: 'Kadınların Güvenliği İçin Herkes Sorumlu'

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Asuman Yaka:
#İnegöl | Haber Merkezi
08 Eki 2024 / Sal 18:53
2 dk okuma / 25 Kez Okundu
| | |

CHP İnegöl İlçe Kadın Kolları Başkanı Asuman Yaka, artan kadın cinayetleri ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, kadınların güvenliği için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İnegöl İlçe Kadın Kolları Başkanı Asuman Yaka, son zamanlarda artan kadın cinayetleriyle alakalı bir basın açıklaması yaptı.

HUZUR İSTİYORUZ

Yaka, yaptığı açıklamada, "Sokaklarda huzur istiyoruz. İstanbul’da meydana gelen korkunç olay, hepimizin yüreğinde derin bir acı ve öfke bırakmıştır. İki kadının vahşice katledilmesi, toplum olarak üzerimize düşen sorumlulukları bir kez daha gözler önüne sermektedir," dedi.

KADINLARIN CAN GÜVENLİĞİ HERKESİN GÖREVİDİR

Yaka, kadınların can güvenliğinin sağlanmasının herkesin görevi olduğunu vurgulayarak, "Artık sokaklarımızda korku değil huzur, şiddet değil güvenlik istiyoruz. Kadınların, çocukların ve tüm bireylerin özgürce, endişe duymadan yaşayabilecekleri bir Türkiye’yi hep birlikte inşa etmek zorundayız," ifadelerini kullandı.

KADIN CİNAYETLERİ BİR toplumsal sorunDUR

kadın cinayetlerinin artış gösterdiğine dikkat çeken Yaka, "Bu durum, sadece bireysel vakalar olarak ele alınamaz; toplumsal bir sorun haline gelmiştir. AKP iktidarı döneminde, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinde ciddi bir artış yaşanmıştır," dedi. Ayrıca, hükümetin gerekli önlemleri almada yetersiz kaldığını ve caydırıcı politikaların uygulanmadığını belirtti.

6284 SAYILI KANUNUN ETKİN UYGULANMASI GEREKİYOR

Yaka, devletin ve toplumun tüm kesimlerinin kadına yönelik şiddetle mücadelede daha etkin adımlar atması gerektiğini vurgulayarak, "6284’ün etkin uygulanması, caydırıcı cezaların artırılması ve kadınların hak ettikleri güvenli ortama kavuşması için hep birlikte kararlı bir duruş sergiliyoruz," diye ekledi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NE DİKKAT ÇEKTİ

İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesinin kadınların güvenliğini tehlikeye attığını belirten Yaka, "Bu geri adımlar, kadınların hayatlarını koruyacak mekanizmaların zayıflatılmasına neden olmuştur. AKP’nin kadınlara yönelik bu umursamaz politikalarını kabul etmiyoruz. 6284’ü etkin uygulayın!" şeklinde konuştu.

KAYBEDİLEN KADINLARA BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Yaka, İstanbul Fatih ve Eyüpsultan ilçelerinde hayatını kaybeden kadın kardeşlerine Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı dileyerek, "Bu olayın bir daha yaşanmaması için sesimizi daha gür bir şekilde duyurmaya ve çözüm üretmeye kararlıyız," dedi.

GÜVENLİ BİR TÜRKİYE İÇİN MÜCADELE

Kadınların sokaklarda korkuyla değil, huzurla, güvenle yürüdüğü bir Türkiye için mücadelenin süreceğini belirten Yaka, "İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girdiği bir Türkiye için mücadelemiz sürecektir," dedi.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir