Asgari ücret zammı belli oldu!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Asgari ücret zammı belli oldu!
#İnegöl | Haber Merkezi
25 Eki 2024 / Cum 09:50
1 dk okuma / 785 Kez Okundu
| | |

'2025 asgari ücret zam oranıyla ilgili ilk açıklama Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’dan geldi. Yüzde 25 zam öngörülürken, kesin karar Aralık ayında açıklanacak.'

**Asgari Ücrete Yüzde 25 Zam Sinyali!**

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren 2025 yılı asgari ücret zammıyla ilgili ilk rakam Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan geldi. ABD’de yatırımcılarla bir araya gelen Karahan, Bloomberg’e yaptığı açıklamada, asgari ücrete yüzde 25 zam yapılmasının 2025 yılı enflasyon beklentisiyle uyumlu olacağını belirtti.

**Karar Aralık Ayında Netleşecek**

Asgari ücret tespit komisyonu, çalışmalarını Aralık ayında tamamlayarak 2025 yılı asgari ücretini açıklayacak. Yeni asgari ücret rakamı, yalnızca asgari ücretle çalışanlar için değil, diğer ücretli çalışanlar için de referans niteliği taşıyacak.

**Bakan Şimşek’ten Temkinli Açıklama**

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise asgari ücretle ilgili bir soruya yanıt verirken, müzakere sürecinin sendikalar, işverenler ve hükümetin ortak kararıyla belirlendiğini vurguladı. Şimşek, “Rekabet gücünü koruma konusunda hassas davranacaklarına eminim, bu nedenle herhangi bir rakam açıklamak şu aşamada uygun değil,” dedi.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.