Asgari ücret ne kadar olacak?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Asgari ücret ne kadar olacak?
#İnegöl | Haber Merkezi
16 Eyl 2024 / Pzt 12:17
1 dk okuma / 6.963 Kez Okundu
| | |

Uzmanlar yeni yılda beklenilen asgari ücreti açıkladı.

Milyonlarca çalışan, asgari ücretli, memur ve emeklinin maaşı enflasyon rakamları üzerinden değerlendiriliyor. Emekliler ve memurlar 6 aylık periyotlarda zam alırken, asgari ücrette zam yıllık belirleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önceki demeçlerinde çalışanları enflasyonun altında ezdirmeyeceklerini defalarca dile getirmişti.

Peki OVP'deki enflasyon tahminine göre asgari ücrete yıl sonunda zam oranı ne olur? Bir refah payı gündeme gelir mi? Net 17 bin 2 TL olan asgari ücret yeni dönemde ne kadar olur?

Konuyla ilgili tüm merak edilenleri açıklayan Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz şu ifadeleri kullandı: "2025-2027 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Program'da (OVP) özellikle fiyat istikrarı kıstasında 2024 yılı Haziran ayı itibarıyla başlayan dezenflasyon sürecinin devamıyla enflasyon oranının program döneminde tek haneli seviyelere indirilerek bu seviyelerde istikrar kazanması amaçlanmaktadır.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLUR?

Asgari ücret tahmini yapılırken, özellikle enflasyon verisi, geçim indeksi ve en önemlisi asgari ücretin '2025 yılı için bir defa mı, yoksa 2 defa mı?' belirleneceği önem teşkil etmektedir. OVP üzerinden 2024 yılı için beklenen enflasyon %41,5. 2025 yılı için ise %17,5 olarak hedeflenmektedir.

Bu veriler ışığında asgari ücrete %45 ile %50 civarında bir fark geleceği kanaatindeyim. Parasal olarak ifade edecek olursak asgari ücretin 24 bin 500 TL ile 25 bin TL seviyelerinde olacağını söyleyebiliriz.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.