Aracın tavanında buldu, hemen polisi aradı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Aracın tavanında buldu, hemen polisi aradı
#İnegöl | Haber Merkezi
09 Tem, 2024 / Sal 13:49
1 dk okuma / 12.257 Kez Okundu
| | |

Bursa’nın İnegöl ilçesinde bir arabanın tavan kısmında yorgun mermi bulundu.

İnegöl’e bağlı Mesudiye Mahallesi’nde meydana gelen olayda Bayram Ö. arabasına binmek istediğinde aracın tavanında mermi kovanı olduğunu fark etti.

Durum emniyet ekiplerine bildirilmesi üzerine olay yerine gelen emniyet ekipleri, yaptıkları incelemede mermi kovanının yorgun mermi olduğunu tespit etti.

yorgun merminin nereden kim tarafından atıldığı tespit edilemezken, meydana gelen olayda tek sevindirici yan ise ölen ve yaralanan olmaması.

Olay ile alakalı soruşturma başlatıldı.

YORGUN MERMİ NEDİR?

yorgun mermi, tabanca veya tüfek gibi ateşli silahlarla havaya atış yapılmasının ardından merminin ulaştığı en yüksek konumdan aşağı düşmesine verilen isimdir. Havaya dik şekilde atıştan belli bir süre sonra mermi maksimum yüksekliğe ulaşır ve bu aşamadan sonra serbest düşüşe geçer. Serbest düşme esnasında mermi sürekli hızlanır ve bu aşamada yorgun mermi olarak adlandırılır.

yorgun mermiler, düştükleri bölgede ciddi yaralanmalara ve ölümlere neden olabilecek kadar tehlikelidir. Bu durumun sebebi, merminin yer çekimi etkisiyle hız kazanarak düşmesi ve bu hıza bağlı olarak yüksek kinetik enerjiye sahip olmasıdır.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.