Araç yok devri bitti!
#İnegöl | Haber Merkezi
30 Eyl 2023 / Cmt 11:43
1 dk okuma / 2.991 Kez Okundu
| | |

Otomotiv sektöründe satışlar her ay rekorlar kırarak devam ederken, araç bulunurluğundaki sorunlar sürüyor. 2023 yılında sıfır otomobil sahibi olmak isteyenlerin ise en çok sorduğu soru 'hemen teslim alabilecek miyim?' oldu.

Karar'ın haberine göre, İstedikleri sayıda otomobil ithal edemeyen firmalar araçları bayilere gelmeden daha yolda hatta üretim bandında satışa başlamıştı. 'Talep çok sıraya girin', 'Sıraya girmek için ek ücret ödeyin', 'Bu pakete ek aksesuar ücreti verin', 'Cila-boya mecburi', 'Bu kasko şart' diyen galeri ve bayilerin dönemi kapandı.

Firmaların arka arkaya hayata geçirdikleri kampanyalarla müşteri aranmaya başladı. Kimi bayi mevcut aracını sıfır kilometre araçla değiştirene 50 ila 100 bin lira arasında takas desteği sunarken, kimi de araç fiyatının yüzde 10'una kadar 12 ay 0.99 faizle kredi desteği veriyor.

'ARABA YOK!' DÖNEMİ KAPANDI

Otomobilde liste fiyatının yüzde 10-20 üzerinde yapılan satışlar sönerken, bazı modellerde liste fiyatına yüzde 5-10 indirime gidiliyor. Bir dönem bayiler kaskodan aksesuara birçok ürünü fiyatın çok üzerinde satıyor, kabul etmeyene de 'Araba yok!' diyordu.

'KARŞILANAMAYAN TALEP DE REKOR SATIŞ'

Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanı Ali Haydar Bozkurt, araç bulunurluğunda ciddi bir iyileşme başladığını belirterek, "Birçok marka ve modelde daha önce hiç ulaşılamamış satış adetlerini görmekteyiz. Bu iyileşme yılın son çeyreğinde de devam edecek. Üç senedir karşılanamayan talep de rekor satışları getirdi" dedi.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.