Araç klimaları tarih oluyor!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Araç klimaları tarih oluyor!
#İnegöl | Haber Merkezi
12 Ağu 2024 / Pzt 18:10
2 dk okuma / 4.499 Kez Okundu
| | |

Yazın kavurucu sıcakları sürücüler için artık tarihe karışacak!

 

Yazın sıcak havaların otomobiller üzerindeki etkisi, birçok sürücüyü kara kara düşündürüyor. Çoğu kişi, aracının aşırı ısınmaması için açık renkli otomobilleri tercih ederken, koyu renkli araçlar adeta sıcak hava karşısında zorluk yaşıyor. Ancak, Japon otomobil devi Nissan, bu soruna radikal bir çözüm buldu. Nissan'ın yeni buluşu, araçların iç sıcaklığını kontrol altına almak için soğuk boya teknolojisinden yararlanıyor.

Bu özel boya sayesinde, koyu renkli araçlar bile aşırı sıcakları içeri almayacak. Yani, yaz aylarında sıcaklıkların keyfini sürmek artık daha konforlu olacak. Nissan'ın bu yeniliğiyle araç içi serinlik bir adım öteye taşınıyor.

NİSSAN, KLİMALARI RAFA KALDIRDI

Hem Türkiye'de hem de dünya genelinde geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan Nissan, pasif soğutma ürünleri geliştirme konusunda Radi-Cool ile iş birliği yaptı. Çinli şirketle yapılan bu ortaklık, otomobillerin içini daha serin tutan özel boyaların geliştirilmesini hedefliyor.

2021'de başlayan projede, 100'ün üzerinde numune test edildi ve sonuçlar oldukça etkileyici. Yeni boya teknolojisi, güneş altında park edilmiş bir otomobili dış sıcaklıktan 21,6 derece Fahrenheit daha serin tutabiliyor. Geleneksel boyalara kıyasla, iç sıcaklıkta 9 Fahrenheit'a kadar bir düşüş sağlanıyor. Bu da demek oluyor ki, araçlar yazın en fazla 12 derece, en az ise 5 derece daha serin kalacak. Japon otomobil devinin yaz sıcağına karşı geliştirdiği soğutma teknolojisi sadece Nissan ile sınırlı değil!

Toyota ve Hyundai gibi diğer büyük otomobil üreticileri de bu alanda benzer projeler üzerinde çalışıyor. Yakın gelecekte, araçlar güneş ışıklarına maruz kalsa bile iç sıcaklıkları bu etkilerden çok fazla etkilenmeyecek.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.