Altın yatırımcısı o rakamı bekliyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Altın yatırımcısı o rakamı bekliyor
#İnegöl | Haber Merkezi
09 Oca 2024 / Sal 18:02
1 dk okuma / 1.303 Kez Okundu
| | |

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altındaki geçici düşüşün yatırımcılar için bir alım fırsatı olabileceğini belirtti. Memiş, 'Altın, 2070 dolar seviyesini aşarsa, yılın ilk çeyreğinde 2150 lira ve devamında 2200 lira seviyelerini görebiliriz.' dedi.

Geçen yıl içinde piyasalarda yüzde 78 kazanç elde eden altının durumu, uzmanlar tarafından yakından takip ediliyor. İslam Memiş, altındaki gerilemelerin kalıcı olmayabileceğini ifade ederek, "Bu hafta altın ve gümüş fiyatlarında yaşanan düşüşleri değerlendirmek önemli. Bu durumu bir alım fırsatına çevirmek, yatırımcılar için avantajlı olabilir." şeklinde konuştu.

Memiş ayrıca Borsa İstanbul 100 endeksiyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Endeksteki değer artışını ve genel piyasa durumunu ele alan Memiş, "Borsada yaşanan düşüşlerin kalıcı olacağını düşünmüyorum. Orta ve uzun vadeli yatırımcılar için düşüşler birer alım fırsatı olabilir. Borsa İstanbul 100 endeksinde 8 bin puan seviyesinin üzerindeki ataklar, muhtemelen ocak ayının 3. - 4. haftası veya şubat ayının ilk haftasında başlayabilir." şeklinde ifadeler kullandı.

İslam Memiş'in analizine göre, gram altın fiyatları resmi kurda 1970 lira seviyesinde bulunurken serbest piyasada 2065-2067 seviyelerinde gözlemleniyor. Ons altındaki dalgalanmaların ise Euro dolar paritesi ve sterlin dolar paritesindeki düşüşlerle ilişkili olduğunu belirten Memiş, bu durumu bir alım fırsatı olarak görmekte olduğunu vurguladı.

Memiş, altın için belirlediği direnç seviyelerini takip ederek, "2070 dolar seviyesi yukarı yönlü kırıldıkça, yılın ilk çeyreğinde 2150 lira ve devamında 2200 lira seviyelerini beklemeye devam edeceğiz." dedi.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir