Alper Taban’dan adaylık süreci ile ilgili flaş açıklamalar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Alper Taban’dan adaylık süreci ile ilgili flaş açıklamalar
#İnegöl | Haber Merkezi
21 Ara 2023 / Per 13:43
3 dk okuma / 16.187 Kez Okundu
| | |

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, katıldığı bir televizyon programında, AK Parti'nin yerel seçim aday belirleme sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Taban, "Yaklaşık 80 kişilik kadro ile Ankara'da yer aldık. Büyükşehir belediyemizin ilçelerimizin değerlendirmesini formlar üzerinden yaptık. 2005 yılından beri partimizin içinde yer alıyorum bu yöntem ilk defa oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız bu değerlendirmede yer aldı. Değerlendirmelerimiz zarflara konularak teslim edildi. Genel Merkezimiz Cumhurbaşkanımız değerlendirerek bir sonuca varacaktır." dedi.

GÜZEL İŞLER YAPTIYSANIZ BUNLAR TESPİT EDİLİR
Taban, aday belirleme sürecinin titizlikle yürütüldüğünü belirterek, "Sadece bu tek başına değil, bunun dışında birçok araştırma teknikleri var bunlarda değerlendirilir. Ben gönül rahatlığı ile şunu diyebilirim olması durumunda da olmaması durumunda da mutlaka genel merkezimiz bizler adına çok kıymetli çalışmalar yapmıştır bu çalışmaların neticesinde bir karar ortaya çıkmıştır. Bu bizler adına en doğrusu olur ya da olmayabilir ama kesinlikle söyleyebilirim teknik araştırmalar çapraz araştırmalar yapıldı. Ben bunlara kıymet veriyorum ortada bir keyfiyet olmadan araştırmaya dayalı. Gerçekten güzel işler yaptıysanız bunlar tespit ediliyor. Buradan nihayetinde bir karar açıklanıyor. Bu da sonuçlara doğrudan etki edecektir. Doğru adayı belirlemek zorundasınız." ifadelerini kullandı.

HAFTA SONU BÜYÜKŞEHİRLER AÇIKLANABİLİR
Adayların ne zaman açıklanacağı konusunda henüz net bir bilgi olmadığını belirten Taban, "Adayların ne zaman açıklanacağı ile alakalı bize söylenen bir şey yok ama sanki önümüzdeki hafta sonu itibari ile Türkiye genelinde belli büyükşehirler açıklanabilir. Bunların içinde Bursa olur mu bilmiyorum ama ilçeler haricinde öncelikli olarak büyükşehirleri açıklayacak genel merkezimiz. Bizde merak içinde bekliyoruz." diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİRDE İNEGÖL KRİTİK ROL OYNAYACAK
İnegöl'ün Bursa'nın en önemli ilçelerinden biri olduğuna dikkati çeken Taban, "İnegöl hem nüfus hem de seçmen potansiyeli ile ortalama %10 gibi bir katkı sunuyor Bursa genelinde. Bir önceki seçimde İnegöl'ün çok ciddi bir şekilde Büyükşehir seçimlerinde katkı sağladığını düşünüyorum. İnegöllü hemşerilerimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza çok ciddi güven var ve destek veriyor. Bu yıl yapılacak seçimlerde İnegöllü hemşerilerimizin belirleyici rol oynayacaktır. İktidar ile yerel yönetimin aynı partiden olması çark ve dişlilerin uyumu manasında çok kıymetli buluyorum." ifadelerini kullandı.

YENİ İL OLACAKSA İNEGÖL EN BAŞTA GELİR
Taban, İnegöl'ün il olma konusuna da değinerek, "Cumhurbaşkanımız yeni bir ihdas etmedi biliyorsunuz bu güne kadar. Bugün İnegöl neden il olmuyor diye soran pek çok partinin kendi iktidarları döneminde pek çok vilayetler oluşturuldu. Bugün bakın 2002'den beri yeni il oluşturulmadı. Sayın Cumhurbaşkanımızın Büyükşehirleri güçlendirme ve kendi bölgelerine pek çok hizmet etme adına bir çalışmaydı. Biz burada İnegöl olarak müstakil bir bütçe bu bütçe ile beraber bir takım yetkilerin bizim elimizde olması bizler adına daha öncelikli hizmetler yapmamıza vesile olabilir. Biz neden İnegöl il olmuyor demiyoruz neden demiyoruz çünkü Türkiye'de yeni bir il oluşturulmuyor. Oluşturulacak olsa zaten İnegöl'de bunun en başında gelecek illerin başında olacaktır. Biz motivasyonumuzu hizmet etme noktasında taşıyoruz." dedi.

BEN KENDİME GÜVENİYORUM
Taban, İnegöl Belediye Başkanlığı için aday adayı olan isimlere de değinerek, "İnegöl yerel yönetimler adına kıymetli bir şehir dolayısı ile siyasi geçmişi tecrübesi olan aday adayların bu göreve talip olmasını çok doğal karşılıyorum. Herkesin kendine göre hedefleri hayalleri düşünceleri var. Bu aynı zamanda partimize olan bir teveccüh. Bakın hangi partide kaç aday adayı başvurmuş. Burada tatlı bir rekabet görüyorum kendi adıma bir olumsuzluk görmüyorum. Bende kendime güveniyorum elde ettiğimiz 6,5 yıllık süre çok ciddi tecrübeler olduğunu düşünüyorum. Yapabildiğimiz yada yapamadığımız her proje bizim için inanılmaz bir tecrübe oldu. Dönemin içinde yaşadığımız pandemi deprem ekonomik değişimler gibi bir takım pozisyonlar var bunlar bizim için mazeret olmadı proje ürettik." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.