Aliya İzzetbegoviç, Vefatının 21. Yılında Saygı ve Rahmetle Anıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Aliya İzzetbegoviç, Vefatının 21. Yılında Saygı ve Rahmetle Anıldı
#İnegöl | Haber Merkezi
19 Eki 2024 / Cmt 23:53
2 dk okuma / 28 Kez Okundu
| | |

Uluslararası Aliya Düşünce Derneği Başkanı Ahmet Sert, Aliya İzzetbegoviç'i vefatının 21. yılında rahmetle andıklarını belirtti. Aliya’nın düşünce ve mücadelesini anlamak için düzenlenen okuma programı hakkında detaylar.

ALİYA İZZETBEGOVİÇ, 21. YILINDA RAHMETLE ANILDI
Uluslararası Aliya Düşünce Derneği Başkanı Ahmet Sert, Bosna-Hersek’in Bilge lideri Aliya İzzetbegoviç'i vefatının 21. yılında saygı, rahmet ve şükranla andıklarını belirtti. Sert, dernek olarak Aliya'nın yazmış olduğu kitapları okuyarak, düşünce ve mücadelesini anlamak için bir okuma programı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

ALİYA'NIN MERHAMET MEDENİYETİ
Aliya İzzetbegoviç'in, Bosna-Hersek’in en zorlu dönemlerinde sergilediği liderlik ve merhamet dolu tavrı hatırlatan Sert, onun “Onlar (Sırplar-Hırvatlar) bizim öğretmenimiz değiller, savaşta onlardan öğrenecek bir şeyimiz yok, merhametle davranacağız” sözlerinin hala kulaklarda çınladığını vurguladı. Aliya, savaşın en acımasız anlarında bile insanlık ve merhamet ilkesinden vazgeçmemiştir.

FİLİSTİN'DE YAŞANAN ZULÜM VE İSLAM BİRLİĞİ ÇAĞRISI
Sert, açıklamasında ayrıca siyonist İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri'nin, Gazze ve Filistin halkına uyguladığı zulümlere değindi. "Bu zulümler neticesinde Filistin ve Gazze'de insanlığın tükendiğine şahitlik ediyoruz. Onların gücü, vicdan sahibi milletlerin dağınıklığından kaynaklanıyor" dedi. Sert, "Rabbim İslam ümmetine Endonezya'dan Fas'a kadar İslam birliğini nasip eylesin ve yeryüzünde yaşanan tüm haksız zulümlerin karşısında topyekün bir insanlık mücadelesinde bizi birleştirsin" diyerek dua etti.

ALİYA’YI ANLAMAK İÇİN OKUMA PROGRAMI
Uluslararası Aliya Düşünce Derneği olarak, Aliya İzzetbegoviç'in düşüncelerini derinlemesine anlamak amacıyla bir okuma programı düzenlediklerini belirten Sert, bu programda Aliya’nın Özgürlüğe Kaçışım kitabından anekdotlar okuduklarını ifade etti. Sert, "Aliya'nın düşünce dünyası ve mücadelesi, günümüzün pek çok sorununa ışık tutuyor. Kritik ve analitik bir yaklaşımla onun öğretilerini anlamaya çalıştık" dedi.

 

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.