Alinur Aktaş karşısında yüzlerce çocuğu görünce şaşkınlığını gizleyemedi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Alinur Aktaş karşısında yüzlerce çocuğu görünce şaşkınlığını gizleyemedi
#İnegöl | Haber Merkezi
11 Kas 2023 / Cmt 15:34
2 dk okuma / 1.583 Kez Okundu
| | |

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban dün akşam Yunus Emre Spor kompleksinde Ortakçı Orhaniyespor voleybol takımını ziyaret etti.

Gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen yüzlerce çocuğun altyapıda voleybol öğrenmesinin takdire şayan olduğunu belirten Aktaş “Ben buradaki aileleri kutluyorum evladınız sporla büyüsünler diye bu işe inanmış anne ve babalarsınız. Nihayetinde bu tesislerde bu işler için ortaya konuldu. Ben gördüğüm manzara karşısında çok memnun oldum açıkçası hem bir belediye başkanı hem bir birey olarak. Bu kardeşlerimizin içinde öğretmenler mühendisler yöneticiler çıkacak voleybolcular da çıkacak ama bu kardeşlerimizin tamamı voleybolcu olacak diye bir şey yok. Spor ahlakı ile büyümeleri spordaki yardımlaşma ruhunu almaları benimsemeleri onların gelişimi için çok önemli. Çocuğun spor ile hem hal olması derslerine o kadar faydası oluyor ki ben bunu kendi kızımda gördüm. Sporla kurumsal olarak ilgilenen her çocuk hayatta başarılı oluyor.”

BU ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZ

“Bedri kardeşimiz bizim arkadaşımız tabi kendisini kutluyorum emeği geçen yöneticileri tebrik ediyorum. Ortakçı İnegöl Orhaniye Voleybol olarak. Orhaniye bizim aktif ve büyük mahallelerinden biri. Orhaniye mahallesindekileri kaşları çatık olarak bilinir ama onlar aslında Orhaniye’nin insanının mahallesinin ne kadar güler yüzlü ne kadar sosyal olduğunu bu vesile ile ortaya koydular. 3 senedir istikrarlı bir şekilde bu süreci devam ettiriyorlar. Baktım burada Bedri’nin yüzlerce kızı var bunlar bizim geleceğimiz.”

EĞİTİMLERİ İHMAL ETMEYİN
“Bu işin A takımı boyutu var o ablalar rol model buradaki kardeşlerimiz için. Bu sene kadın voleybol takımımız çok önemli bir başarı elde ettiler. Şimdi voleybol sporuna daha çok ilgi var. Futbol herkesin ilgilendiği bir spor dalı ama bu memlekette bu kadar futbolcu lazım değil. Türkiye’de 4 bin tane futbolcu ihtiyacı var. Maalesef futbol peşinde koşarken çocuklarımızın bir süre sonra dönüp geriye baktıklarında eğitimlerini ihmal ettiklerini meslek edinmediklerini 25-30 yaşlardan sonra hayata tutunmaya çalıştıklarını gördüm.”

DESTEK VERECEĞİM
“Ben buraya kesinlikle gaz almaya gelmedim. Bu güzellik karşısında kesinlikle destek vermek zorundayız. Elimden gelen gayret varsa göstereceğiz bundan kimsenin şüphesi olmasın. “

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.