Alinur Aktaş Anneleri Unutmadı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Alinur Aktaş Anneleri Unutmadı
11 May 2016 / Çar 15:40
2 dk okuma / 334 Kez Okundu
| | |

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün Royal Otel’de aralarında şehit ve gazi ailelerinin de olduğu annelerle kahvaltıda bir araya geldi.

Royal Otel’de gerçekleştirilen programa Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel annesi ve eşiyle katıldı. Programda katılan annelere şal da hediye edildi.

KÜLTÜRÜMÜZDE ANNELER GÜNÜ YOK

Kahvaltının ardından konuşan Belediye Başkanı Aktaş; “Her sene Anneler Günü kutlanıyor. Aslında biz bu programı bir kaç gün önce yapacaktık ama ben Pakistan'daydım. Dün sabah geldim. Çok güzel hatıralarımız ve tespitlerimiz oldu. O yüzden bu sabah düzenledik programı. Burada şehit ve gazi Annelerimiz var. Umuteli Yardım Derneğimizden istifade eden annelerimiz var, Aile Danışma Merkezi'nden istifade eden annelerimiz var, Suriyeli misafir annelerimiz var, Engelliler Gündüz Bakım Evi'nde istifade eden annelerimiz var, Yenice Rehabilitasyon Merkezi'nde görevli eğitmenlerimiz var. Açık konuşmak gerekirse ben anneler gününe özelde inanmıyorum. Bizim kültürümüzde, inancımızda Anneler Günü aslında yok. Ama bu günü bir vesile olarak kabul ediyoruz. Annelerin değeri sadece Mayıs'ın 1. haftası ortaya çıkmaz. Anneler yılın 365 günü annedir” dedi.

ANA BAŞA TAC İMİŞ

“Çocuğun canı yanar, hiç kim babam diye bağırmaz, anne diye bağırır. Veya küçükken çocuk anneyi sayıklar. Çünkü 9 ay annesi onu karnında taşımıştır” diyen Aktaş; “Ve nihayetinde annesi geceleri uykusuz kalmıştır. Babanın böyle bir derdi yoktur. Anneler bir ömür boyu çocuklarının dertlerini düşünür. Çocuk daha küçücüktür, acaba bu okur mu, evlenir mi, kendi hayatını kurtarır mı derdi içerisindedir.  Şair ne güzel demiş; "Ana başa tac imiş. Her derde deva imiş". Bir evlat belediye başkanı da olsa, vali de olsa, kaymakam da olsa anaya muhtac imiş. Ne mutlu Annelerinin hayır duası olanlara” ifadelerini kullandı.

Aktaş konuşmasının devamında Pakistan gezisiyle ilgili anılarını paylaştı.

ANNE VE BABANIN DUASINI ALALIM

AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel de yaptığı konuşmada; “Bu programı tertipleyen Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Yılın bir günü değil her günü anneler günü olmalı. Kadın Kollarımıza geçtiğimiz günlerde güzel bir program tertip etti. Orada da anneliğin önemini ifade etmiştim. Anne ve babanın rızasını ve duasını almak çok önemli… Rabbim bizi öyle evlatlardan eylesin” dedi.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.