Akaryakıt fiyatlarında yeni uygulama: Artık yasak! 15 Mayıs'tan itibaren başlıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Akaryakıt fiyatlarında yeni uygulama: Artık yasak! 15 Mayıs'tan itibaren başlıyor
#İnegöl | Haber Merkezi
04 May 2024 / Cmt 10:58
/ 8.883 Kez Okundu
| |

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt fiyatları için çok kritik bir karara imza attı. Buna göre VMax, Vpro gibi ifadelerle daha yüksek fiyata satılan benzin ve motorin için tek fiyat dönemini başlattı. Karar Resmi Gazete'de yer alırken, uygulama ise 15 Mayıs'ta başlayacak...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından Mart ayında duyurulan ve merakla beklenen benzin ve dizelde tek fiyat uygulaması, 15 Mayıs'ta yürürlüğe girecek. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte, performans vadeden "VPower", "Ultra", "Ekonomi" gibi ibarelerle satılan ürünler de aynı fiyattan satılacak.

Tüketicinin Talebi Bile Yetmeyecek!

Daha önce istasyonlarda farklı fiyatlarla satılan bu ürünler, bundan sonra aynı fiyattan satılacak. Tüketicinin talebi olsa bile, istasyonlar farklı fiyat uygulayamayacak.

Kararda Neler Belirtiliyor?

Resmi Gazete'de yer alan kararda şu ifadelere yer veriliyor:

  • "Akaryakıt istasyonlarında yapılan satışlarda, farklılaştırılmış olsun veya olmasın aynı tür akaryakıtlar için fiyat farkı uygulanamaz."
  • "Fiyat farkı uygulanan akaryakıt, sadece tüketicinin talebi doğrultusunda ikmal edilebilir" ibaresi yürürlükten kaldırıldı.

Bu Ne Demek Oluyor?

Bu karar, benzin ve dizelde tek fiyat uygulamasına geçilmesi anlamına geliyor. Artık istasyonlarda "Euro", "G Power", "Ultra" gibi farklı ibarelerle satılan ürünler aynı fiyattan satılacak. Tüketiciler, hangi ürünü tercih ederse etsin, aynı fiyata ödeyecek.

Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

Tek fiyat uygulaması, 15 Mayıs 2024 tarihinde yürürlüğe girecek.

Bu Karar Tüketicileri Nasıl Etkileyecek?

Bu kararın, tüketiciler için olumlu bir gelişme olması bekleniyor. Tek fiyat uygulaması ile tüketiciler, hangi ürünü alacaklarını daha kolay seçebilecek ve akaryakıt masraflarında tasarruf edebilecekler.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.