AK Parti’de Bursa’da hangi ilçe başkanları değişecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
AK Parti’de Bursa’da hangi ilçe başkanları değişecek
#İnegöl | Haber Merkezi
25 Eyl 2024 / Çar 18:21
1 dk okuma / 351 Kez Okundu
| | |

Olay Gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz, AK Parti’de ilçe kongresi sürecini köşe yazısında gündeme alırken değişmesi gündemde olan ilçe başkanlarınıda yazıya döktü.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Yılmaz’ın bugünkü “AK Parti Bursa’da kongreler ne zaman başlıyor? Hangi ilçe başkanları değişebilir?” başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı;

AK Parti’yi… Kurulduğu günden beri izliyoruz. Hep disiplini ön planda tutan, net kararlar veren ve verdiği kararı en hızlı uygulayan parti oldu.

Gelin görün ki…

Geçen 23 yılın ardından bu dönem, karar vermekte zorlandığı gözleniyor.

O süreç…

Yerel seçim öncesi aday belirleme sırasında ortaya çıktı. Kimlerin aday gösterileceğine bir türlü karar verilemedi, her gün başka bir isim konuşuldu.

Seçimden sonra da kongre süreci için bir türlü net karar verilemedi.

Buna…

Kongre öncesi teşekkür edilip değiştirilecek ilçe başkanlarıyla yola devam edeceklerin bir türlü belirlenememesi de dahil.

Nitekim…

Uzun süredir ilçe başkanları her toplantıya veda toplantısı gibi katılıyorlar. Kim kalacak, kim değişecek belli olmadığı için süreç Çin işkencesine döndü.

Aslında…

Yapılan toplantıda konuşulan isimler belli. Hatta, 26 Ağustos’taki yazımızda kulağımıza gelenleri aktardık.

Buna göre…

“Nilüfer, Harmancık, Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçe başkanlarının değişecekleri” konuşuluyor. “Gürsu, İnegöl, İznik, Mudanya ile birlikte dağ yöresi ilçelerinde değişim” de söz konusu.

Böyle bir ortamda…

İlçe kongrelerinin önce eylül sonu-ekim başı başlayacağı duyuruldu. Sonra ekim sonu olarak yeni bir dönem dillendirildi.

Son durum şu:

AK Parti Genel Merkezi Teşkilat Başkanlığı tarafından, ilçe kongrelerinin 13 Ekim’de başlayıp 20 Kasım’da tamamlanması yönünde karar alındığını duyduk.

Bu arada…

Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı’nın kongreleri 1 hafta ertelemesinin söz konusu olduğu da kulağımıza gelenler arasında.

Hangi ilçenin hangi gün kongre yapacağı henüz belli değil.

Şu sıralar ilçe başkanları önerdikleri tarihleri İl Başkanlığı’na bildiriyorlar. İl Başkanlığı da Genel Merkez’e iletecek.

Takvimi…

AK Parti Bursa Milletvekili ve Genel Başkanvekili Efkan Ala’nın programı ve katılacağı kongrelere göre Genel Merkez belirleyecek.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.