Ahmet Güleç’ten enflasyon eleştirisi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ahmet Güleç’ten enflasyon eleştirisi
#İnegöl | Haber Merkezi
01 Eki 2024 / Sal 15:01
1 dk okuma / 443 Kez Okundu
| | |

TİM Başkan Vekili Ahmet Güleç, MODEF Fuarı’nda yaptığı konuşmada döviz kuru üzerindeki baskının ihracattaki rekabetçiliği olumsuz etkilediğini belirtti. Üretim ve mobilya sektöründeki büyüme hakkında önemli açıklamalar yaptı.

TİM Başkan Vekili Ahmet Güleç, MODEF Fuarı’nda yaptığı konuşmada Maliye Bakanlığı’nın döviz kuru politikalarını eleştirerek, bu baskının ihracatta rekabetçi ortamı olumsuz etkilediğini dile getirdi. İnegöl’ün dünya çapında önemli bir mobilya merkezi haline geldiğini belirten Güleç, Türk mobilya sektörünün son 20 yılda kendini kanıtladığını vurguladı.

Türkiye genelinde 45 bin 200 mobilya üreticisinin bulunduğunu, 250 bin kişinin doğrudan, 500 bin kişinin ise dolaylı olarak bu sektörde çalıştığını ifade eden Güleç, mobilya sektörünün Türkiye ekonomisinin genel büyümesinden yüzde 25 daha fazla büyüdüğüne dikkat çekti.

Ancak, Güleç, üretim sektörünün yeterince büyümediğini ve bu yapısal sorunun çözülmesi gerektiğini belirtti. Enflasyonun sadece para politikalarıyla çözülemeyeceğini, arzla dengelenmesi gerektiğini söyledi. İhracatta yaşanan rekabet sorununun dönemsel olduğunu ifade eden Güleç, üretimin kısılmaması gerektiği konusunda uyardı ve döviz kuru üzerindeki baskının kaldırılması gerektiğini belirtti. Maliye Bakanı’na ihracatçıların sorunlarının daha iyi anlatılması gerektiğine vurgu yaptı.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir