AGD'den Ulaştırma Bakanlığı'na Çağrı: Vicdan Gemisi Gazze'ye Gitsin!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
AGD
#İnegöl | Haber Merkezi
24 Ağu 2024 / Cmt 18:38
1 dk okuma / 424 Kez Okundu
| | |

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İnegöl Şube Başkanı Eyyüp Aydınlı, Ulaştırma Bakanlığı'nı Gazze'ye insani yardım götürmeyi amaçlayan Vicdan Gemisi'ne izin vermemekle suçladı.

Aksa Tufanı'nın üzerinden 10 ay geçmesine rağmen Gazze'deki insani krizin devam ettiğini belirten Aydınlı, "Gazze yerle bir edildi, 40 bin şehidimiz var ve 2,5 milyon mazlum kardeşimiz dört duvar arasında sıkışıp kaldı." dedi.

"Dünya sessiz kalıyor, İsrail zulmü sürüyor"

Dünyanın İsrail'in Gazze'ye yönelik zulmüne sessiz kaldığını ifade eden Aydınlı, "57 İslam ülkesi yaşananları seyrediyor. Gazze'de hastaneler bombalanmış, şehir yerle bir olmuş ve acil ihtiyaç malzemeleri tükenmiş durumda. İsrail, ancak kendi izin verdiği kadar yardımın Gazze'ye girmesine izin veriyor." diye konuştu.

"Vicdan Gemisi'ne engel olunmamalı"

Mavi Marmara şehitlerinin aileleri tarafından organize edilen Vicdan Gemisi'nin günlerdir Haydarpaşa Limanı'nda bekletildiğini belirten Aydınlı, "Ulaştırma Bakanlığı'nın hiçbir gerekçe göstermeden geminin yola çıkmasına izin vermemesi kabul edilemez. Bizler, dün Mavi Marmara'nın yanında durduğumuz gibi bugün de Vicdan Gemisi'nin yanında duruyoruz. Ulaştırma Bakanlığı'ndan derhal Vicdan Gemisi'nin Gazze'ye yola çıkması için gerekli işlemleri yapmasını talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Nehirden denize özgür Filistin'in yanındayız" sloganıyla açıklamasını sonlandıran Aydınlı, Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekti.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.