AFAD’ın Kampına İNDAK 15 Kişilik Ekibiyle Katıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
AFAD’ın Kampına İNDAK 15 Kişilik Ekibiyle Katıldı
#İnegöl | Haber Merkezi
01 Eki 2024 / Sal 10:06
1 dk okuma / 105 Kez Okundu
| | |

AFAD tarafından 27-29 Eylül 2024 tarihlerinde Keles Koca Yayla'da düzenlenen geniş çaplı kamp, 10 il, 54 ekip ve 683 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. İNDAK da bu kampın bir parçası olarak yer aldı ve afetlere hazırlıklı olma konusunda önemli deneyimler kazandı.

27-29 Eylül 2024 tarihlerinde Keles Koca Yayla Bölgesi'nde AFAD tarafından akredite edilen ekiplerin katılımıyla büyük çaplı bir kamp düzenlendi. AFAD Başkanlığı’nın talimatları doğrultusunda, afetlere dirençli toplum oluşturma ve bütünleşik afet yönetimi çerçevesinde gerçekleştirilen bu etkinliğe sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler ve özel kuruluşlar katıldı.

Toplamda 10 ilden 54 ekip ve 683 kişinin yer aldığı bu kamp, olası afetlere karşı hazırlıklı olma, kurumlar arası koordinasyonu güçlendirme ve birlikte çalışma kültürünü yaygınlaştırma amacıyla gerçekleştirildi. İnegöl Doğal Afetler arama kurtarma Derneği (İNDAK), 15 kişilik ekibiyle bu kampta yer aldı.

28 Eylül’de ekipler, oryantiring, GPS-pusula kullanımı, trekking, kayadan iniş, duvar tırmanışı, rafting, kanyon geçişi gibi zorlu aktivitelerin yanı sıra ayak voleybolu, voleybol, badminton ve okçuluk gibi eğlenceli spor faaliyetlerine katıldılar. kampın sonunda AFAD Başkanı Vali Sn. Okay MEMİŞ’in konuşmaları ve yerel sanatçıların konseri ile halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

Bu kamp sayesinde İNDAK ekibi hem bilgi ve tecrübe kazandı hem de diğer ekiplerle iş birliği yaparak değerli bir deneyim elde etti.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir