Adem Yaşari Parkı coşkulu törenle açıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Adem Yaşari Parkı coşkulu törenle açıldı
#İnegöl | İHA
04 Eyl 2024 / Çar 11:30
2 dk okuma / 468 Kez Okundu
| | |

İnegöl Belediyesi, Süleymaniye Mahallesi'nde gerçekleştirdiği revize çalışması ile modern bir sosyal yaşam alanı kazandırdı. Parka, Kosova'nın bağımsızlık mücadelesinin sembol isimlerinden Adem Yaşari'nin adı verildi ve Petla Şöleni kapsamında coşkulu bir törenle açılışı yapıldı.

İnegöl Belediyesi, Süleymaniye Mahallesi Bozdağ Sokak'ta bulunan semt sahası ve çocuk oyun alanında gerçekleştirdiği revize çalışması ile bölgeye modern bir sosyal yaşam alanı kazandırdı. Toplam 1.250 metrekarelik alanda; 330 metrekare yeşil alan, 290 metrekare saha alanı, 170 metrekare çocuk oyun alanı ile 460 metrekare sert zemin ve oturma alanından oluşan park, yeni düzenlemeyle bölge halkının hizmetine sunuldu. Parka, Kosova'nın bağımsızlığının sembollerinden biri olan ve Kosova Kurtuluş Ordusu'nun kurucularından Adem Yaşari'nin adı verildi.

Petla Şöleni Kapsamında Coşkulu Açılış

Adem Yaşari Parkı, İnegöl Rumeli Derneği'nin düzenlediği Petla Şöleni çerçevesinde gerçekleştirilen törenle açıldı. Açılış törenine İnegöl protokolü ve yurt dışından gelen misafirler katıldı. İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Serkan Ay, açılışta yaptığı konuşmada, parkın isminin belirlenmesinde İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın katkılarından bahsetti.

Üsküp’ten Kardeş Belediye Başkanından Teşekkür

Açılış törenine katılan Üsküp Çair Belediye Başkanı Visar Ganiu, "Bizi burada kardeşçe ağırladığınız için teşekkür ederiz. Adem Yaşari Parkı’nın açılışı için buradayız ve bunun için de ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

İnegöl Belediye Başkanı Taban: "Adem Yaşari’nin İsmini Yaşatmak Büyük Bir Gurur"

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, açılışta yaptığı konuşmada İnegöl’ün kültürel zenginliğinden bahsederek, Adem Yaşari’nin adını parkta yaşatmaktan büyük bir gurur duyduklarını ifade etti. Taban, "Halk kahramanları kolay yetişmiyor. Adem Yaşari, Kosova’nın kurtuluşunda büyük bir hikayenin başlangıcını ateşleyen bir kahraman. Onun adını bu parkta yaşatmak bizler için büyük bir onur" dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle parkın açılışı yapıldı ve şölen çerçevesinde halk dansları gösterileri gerçekleştirildi.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.