Adabeyan “Kargonuz yola çıktı ” dolandırıcılık mesajını kim attı?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Adabeyan “Kargonuz yola çıktı ” dolandırıcılık mesajını kim attı?
#İnegöl | Haber Merkezi
30 Kas 2023 / Per 13:31
1 dk okuma / 5.402 Kez Okundu
| | |

Tüm Türkiye’de Sabah saatlerinde birçok kişinin telefonuna 'ADABEYAN' adlı kişiden gelen “Kargonuz yola çıktı” içerikli mesaj gönderildi. Peki bu mesajı kim attı? Herkes bu sorunun cevabını arıyor.

"Adabeyan" adı altında gelen mesajlarda, kullanıcılara bir kargo takip numarası gönderiliyor. Bu takip numarasını kullanarak, kullanıcıların sahte bir web sitesine yönlendirilmesi amaçlanıyor. Bu web sitesinde, kullanıcılardan kişisel bilgileri (ad, soyad, e-posta adresi, telefon numarası vb.) isteniyor.
 
Bu mesajlar, herkese aynı takip numarasını gönderdiği için gerçek bir kargo gönderimi ile ilgili olmadığı anlaşılıyor. Bu nedenle, bu mesajlara karşı dikkatli olunması ve linke tıklanmaması gerekiyor.
 
Eğer linke tıklandıysa, cihazınızda virüs veya güvenlik taraması yapılması öneriliyor. Ayrıca, kişisel bilgilerinizin güvenliğinden endişe duyuyorsanız, bankanızla iletişime geçmeniz de faydalı olabilir.

KİM GÖNDERDİ?
Sabah erken saatlerde dolandırıcılık mesajı gönderilirken, mesajın kim tarafından gönderildiği ise henüz tespit edilemedi.

BU KADAR NUMARAYI NERDEN BULDULAR?
Öte yandan bu kadar çok telefon numarası veri tabanına nasıl ulaşıldı.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.