51. MODEF kapılarını dünyaya açtı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
51. MODEF kapılarını dünyaya açtı
#İnegöl | Haber Merkezi
01 Eki 2024 / Sal 13:01
4 dk okuma / 686 Kez Okundu
| | |

İnegöl’de 51. kez düzenlenen MODEF Fuarı, 140 firmanın katılımıyla kapılarını dünyaya açtı. Türk mobilya sektörü için büyük önem taşıyan fuar, 5 Ekim'e kadar profesyonel ziyaretçileri ağırlamaya devam edecek.

İnegöl’ün mobilya sektöründeki güçlü konumunu perçinleyen 51. MODEF Fuarı, bugün saat 12.00’de düzenlenen açılış programıyla kapılarını dünyaya açtı. Türkiye’nin en prestijli mobilya fuarlarından biri olarak kabul edilen etkinlik, bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleşiyor. 140 firmanın katıldığı fuar, yerli ve yabancı profesyonel ziyaretçileri 5 Ekim’e kadar ağırlamaya devam edecek. Her yıl olduğu gibi bu yıl da hem iç pazara hem de ihracat pazarına yönelik büyük ticari bağlantılar kurulması bekleniyor.

 
İnegöl Mobilya Sektöründe Liderliğini Sürdürüyor
 
MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, açılış konuşmasında, 51 yıldır aralıksız devam eden bu fuarın, İnegöl’ün mobilya sektöründeki önemli rolünü gözler önüne serdiğini belirtti. Uğurdağ, “51. kez fuarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu kadar süre aralıksız fuar gerçekleştiren bir merkez yok. Bu gurura ortak olan 140 firmamız var. Her yıl İnegöl’e 50 bin profesyonel ziyaretçi fuar için geliyor. Bu ziyaretçilerin yüzde 15’i dış ticaretçi, ihracat odaklı. Ana başlığımız bir fuar olsa da, komple bir şehrin festivali. Keşke diğer merkezlerimizin de bu çorbada tuzu olsaydı. Keşke bu projeye katkı sağlasalardı. Fuara katılımcı firmalara teşekkür ediyorum, bu kısıtlı ortamda ciddi yatırım gerçekleştirdiler. Hem yurt içinden hem yurt dışından ziyaretçileri 5 Ekim'e kadar misafir edeceğiz. İnegöl ekonomisine katkı sağlamasını temenni ediyorum,” dedi.
 
Türk Mobilya Sektörü Küresel Rekabette Güçleniyor
 
TİM Başkan Vekili Ahmet Güleç, Türk mobilya sektörünün son 20 yılda elde ettiği başarıları ve bu başarıların İnegöl’e olan katkısını vurguladı. Güleç, “Türk mobilyası son 20 yılda kendinden övgü ile bahsettirdi. İnegöl dünya için önemli bir mobilya merkezi oldu. Son 20 yıldaki istikrarlı ortam bu gelişmeye vesile oldu. Mobilya sektörümüzü derneklerimiz ve federasyonlarımız ile bir araya getirdik, bu birlik sektörü güçlendirdi. 45 bin 200 mobilya üreticisi var Türkiye genelinde. 250 bin kişi doğrudan, dolaylı olarak ise 500 bin kişi sektörde çalışıyor. Mobilya sektörü Türkiye’nin büyümesinden yüzde 25 daha fazla büyümüş. Mobilya sektörü, yerel kalkınmayı doğrudan sağlayan bir sektör. Türkiye’de hizmet sektörü büyüyor, üretim sektörü bu şekilde büyümüyor. Bu yapısal sorunu çözmemiz lazım. Enflasyon para politikaları ile çözülecek bir durum değil. Enflasyon arz ile çözülür. İhracatta rekabetçi değiliz, bu problemin dönemsel olduğunu düşünüyorum. Üretimi kısarsak daha büyük sorunlarla karşılaşırız. Maliye Bakanına derdimizi anlatmamız lazım. Döviz kuru kontrollü olmamalı,” diyerek sektörün yaşadığı sorunlara da dikkat çekti.
 
Sürdürülebilirlik Vurgusu
 
BTSO Başkanı İbrahim Burkay, fuarın 40 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ve bu kadar uzun süre devam eden bir organizasyon olmasının önemine değindi. Burkay, “51. fuar bu, çok kıymetli. 40 yıllık bir fuar. Sürdürülebilirlik çok önemli. İnegöl mobilyanın merkezi, bu merkeze güzel yatırım yapılmış, tebrik ediyorum,” sözleriyle, İnegöl mobilya sektörünün sürekli gelişimini desteklediğini vurguladı.
 
İnegöl Ekonomisine Büyük Katkı
 
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, fuarın İnegöl ekonomisine büyük bir katkı sunduğunu belirterek, “Burada hazırlıklarını tamamlayan mobilyacılarımıza teşekkür ediyorum. Buraya gelen ziyaretçiler çok kıymetli ürünler görecekler. Ben emeği ve katkısı olan tüm katılımcılara ve paydaşlara çok teşekkür ediyorum,” dedi.
 
İnegöl’ün mobilya üretiminde sadece Türkiye’de değil, dünyada da önemli bir konuma sahip olduğunu belirten Taban, fuarın sektöre yeni ticari fırsatlar sunacağını ifade etti. Ayrıca fuar süresince hem yerli hem de yabancı profesyonel ziyaretçilerin İnegöl’e gelmesiyle şehir ekonomisine de büyük bir canlılık kazandırılacağına dikkat çekti.
 
Bursa'nın Gelişen İhracat Merkezi
 
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, MODEF Fuarı’nın Bursa’ya ve İnegöl’e katkılarını şu sözlerle dile getirdi: “Bu fuar 51. kez açılıyor. Hem İnegöl’e hem Bursa’ya hem ülkemize değer katan bir fuar. Katılımcıları tebrik ediyorum. Fuarımızın verimli ve kazançlı olması açısından gelecek misafirlerimiz sayesinde dünya pazarında daha fazla yer alacağız. İyi bir yerde daha geniş, kalıcı ve sürdürülebilir olması için biz, Büyükşehir olarak taşın altına elimizi sokmaya hazırız. Üretmek çok kıymetli, ürettiğinin karşılığını almak da çok kıymetli. İhracatçının önü açılması, desteklerin olması lazım,” diyerek, fuarın genişletilerek sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulmasının önemini vurguladı.
 
İhracat Odaklı Büyüme Vurgusu
 
AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, İnegöl’ün mobilya sektöründeki tarihsel önemine değinerek, “Mobilyanın başkentindeyiz. Biz bu tabiri yıllardır kullanıyoruz ve bunun gereklerini de yıllardır yerine getiriyoruz. Mobilya, İnegöl’ün bir yaşam biçimi. Klasik bir fuar mantığı yok, şehrin tamamına bu hava yayılıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Türkiye Yüzyılı’nda sanayicilerimizin yanında olacağız. İş dünyasının beklediği o ekonominin oluşması için gayretler içindeyiz,” dedi.
 
Fuarın İleriye Taşınması
 
Bursa Valisi Erol Ayyıldız ise yaptığı konuşmada, fuarın gelecekte daha da büyüyerek devam etmesi için gerekli adımların atılacağını ifade etti. Ayyıldız, “Bu güzelliği yarına nasıl taşıyabiliriz, bizim görevimiz bu ve sizlerin emrindeyiz. Bu fuara emek katan tüm paydaşlara şükranlarımı sunuyorum ve Bursa Valisi olarak hürmetle selamlıyorum,” dedi.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir