2 yılın altında ceza alanlar hapse girecek!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
2 yılın altında ceza alanlar hapse girecek!
#İnegöl | Haber Merkezi
14 Eki 2024 / Pzt 15:21
1 dk okuma / 921 Kez Okundu
| | |

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, basın toplantısında iyi hal indiriminin her suçta uygulanmayacağını ve cezasızlık algısını ortadan kaldırmayı hedefleyen düzenlemeler üzerinde çalışıldığını açıkladı. Ayrıca, yeni yargı paketi ve Diyarbakır'da işlenen Narin Güran cinayeti hakkında detaylar paylaştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, basın toplantısında yaptığı açıklamalarda önemli konulara değindi. İyi hal indiriminin her suçta uygulanmayacağını belirten Tunç, "2 yılın altında ceza alanların cezaevine girmemesi kamuoyunda rahatsızlık yaratıyor. Basit suçlar için bile hapis cezası olacak, cezasızlık algısını ortadan kaldıracağız." dedi.

Diyarbakır'da öldürülen Narin Güran cinayeti hakkında da bilgi veren Tunç, teknolojinin imkanlarının kullanılarak soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü ve olayın detaylarının netleştiğini ifade etti.

Ayrıca Bakan Tunç, ceza adalet sisteminin caydırıcı olması gerektiğini vurguladı ve yargı reformu Strateji Belgesi üzerinde uzun süredir çalışmalar yürüttüklerini, vatandaşlardan ve bilim insanlarından 45 bin görüş topladıklarını belirtti. yeni yargı paketi ile ilgili çalışmaların da Meclis gündeminde olduğunu ve yakında komisyona sunulacağını açıkladı.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.