2. el araç satışında zorunlu oluyor!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
2. el araç satışında zorunlu oluyor!
#İnegöl | Haber Merkezi
18 Eyl 2024 / Çar 09:28
2 dk okuma / 586 Kez Okundu
| | |

İkinci el araç alım satımında yeni dönem başlıyor.

İkinci el araçta yeni alım sistemi için geri sayım başladı. Dolandırıcıların önüne geçmek amacıyla, bir süre önce kademeli olarak hayata geçirilen ikinci el araç alım satımında güvenli ödeme sistemi 27 Eylül'den itibaren artık zorunlu olacak.

İkinci el araç piyasasıyla ilgilenenler ya da yakın dönemde araç alıp satmak isteyenler ise "Güvenli Ödeme Sistemi nedir? Kimler Güvenli Ödeme Sistemi'yle araç alım satımı yapacak?" sorularına yanıt arıyor.

İşte 27 Eylül'de başlayacak 'ortak bloke havuz' sistemiyle ilgili bilinmesi gerekenler...

ARAÇ ALIM SATIMINDA 27 EYLÜL'DEN İTİBAREN ZORUNLU OLUYOR!

İkinci el alım-satımlarda güvenli ödeme sistemi zorunlu oluyor. Bir süre önce dolandırıcıların önüne geçmek için kademeli olarak hayata geçirilen yeni sistem 27 Eylül'de zorunlu olacak.

İkinci el alım satım piyasası yeni sistemin nasıl işleyeceğini merak ederken Otocenter Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kayatuzu, önemli açıklamalarda bulundu.

Ödeme dolandırıcılıklarının önüne geçmek için yapılmış bir devlet garantili ödeme sistemi olduğunun altını çizen Kayatuzu "Kademeli olarak hayata geçirildi. Şu anda yetkili satıcıdan, yetkili satıcıya yapğılan satışlarda bir zorunluluk yok. Taraflardan birinin yetkili satıcı olması durumunda güvenli ödeme sistemini yapmak artık zorunlu. 27'sinden sonra tüm araç alım satımlarında güvenli ödeme sistemini zorunlu olacak." diye konuştu.

"İKİ ŞAHIS ARASINDAKİ ARAÇ ALIM SATIMINDA..."

Noter Başkatibi Ahmet Onat ise "Güvenli ödeme sistemi alıcıyla satıcıyı buluşturan tamamen güvenli bir sistemdir. Biz söz konusu sistemin vatandaşlar arasında da yani iki şahıs arasında yapılan alışverişlerde de geçmesini tavsiye ediyoruz." dedi.

GÜVENLİ ÖDEME SİSTEMİ NEDİR?

"Kendi mobil telefonlarından veya 'takasbank' uygulamasını indirerek bir üyelik oluşturuarak alıcıya bir referans kodu gidiyor" diyen Onat, yeni sistemi şu sözlerle özetledi;

"Aracı satacak kişi de bu referans numarasını kendi bankasına girerek parasının satıştan sonra geleceğini görüyor. Burada birinin hesabına giden bir para yok. Ortak bloke hesapta para kalıyor. Alan ve satan imzaları attıktan sonra söz konusu para satıcının hesabına geçiyor."

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Öte yandan Ticaret Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, uygulamaya ilişkin bilgi verildi.

Paylaşımda, "İkinci el araç alışverişini çok daha güvenli hale getirecek, dolandırıcılık vakalarını tümüyle ortadan kaldıracak yeni sisteme geçiyoruz. Ticaret Bakanlığımız ve Türkiye Noterler Birliği işbirliğiyle hayata geçirilen Güvenli Ödeme Sistemi 27 Eylül itibarıyla zorunlu hale gelecek." ifadeleri kullanıldı.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.