Yusuf Tekin İstifa Edecek Mi? Kabine Değişikliği İhtimali Gündemde

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yusuf Tekin İstifa Edecek Mi? Kabine Değişikliği İhtimali Gündemde
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
15 Eki 2024 / Sal 00:09
2 dk okuma / 13 Kez Okundu
| | |

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası Yusuf Tekin'in istifa edip etmeyeceği merak ediliyor. Kabine değişikliğiyle ilgili son gelişmeleri takip edin.

YUSUF TEKİN İSTİFA EDECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son açıklamaları, Türkiye siyasetinde önemli değişikliklerin sinyalini verdi. Özellikle Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretleri dönüşünde gazetecilere kabine değişikliği ile ilgili yaptığı yorumlar, bu konuda kamuoyunda büyük bir merak uyandırdı. Peki, yusuf tekin istifa edecek mi?

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ SINYALLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Genel başkan yardımcılarında aynı şekilde değişiklikler olabilir. Kabinemizde biliyorsunuz iki arkadaşımız değişime tabi oldu. Şimdi bu yeni süreçte de hem genel başkan yardımcılarında bazı değişiklikler olabileceği gibi, aynı şekilde Kabine'de de duruma göre değerlendirmelerimizi yaparız. Orada da bazı değişiklikler olabilir" açıklaması sonrası, Yusuf Tekin'in istifa edip etmeyeceği merak ediliyor.

POLİTİKADA DEĞİŞİM RÜZGARLARI

Son yerel seçimde ciddi kan kaybederek 22 yıldır sahip olduğu "birinci parti" unvanını CHP'ye devreden AK Parti'de değişim rüzgarları esmeye başladı. Hem partide hem de Kabine'de değişiklik olacağı konuşulurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arnavutluk ve Sırbistan ziyareti dönüşünde uçakta yaptığı açıklamalar dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partideki değişimin hükümet kanadına da yansıyıp yansımayacağıyla ilgili soruya "Yeni süreçte genel başkan yardımcılarında bazı değişiklikler olabileceği gibi aynı şekilde kabinede de duruma göre değerlendirmelerimizi yaparız. Orada da bazı değişiklikler olabilir" yanıtını verdi.

İSTİFA İHTİMALİ YÜKSEK İSİMLER

Gazete Duvar'ın Duvar Arkası bölümüne göre, kabine değişikliğine gidilmesi durumunda değişme ihtimali en yüksek olan isimlerin başında; son aylarda artan şiddet olaylarının da etkisiyle Cumhurbaşkanı'nın tepkisini çektiği söylenen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç var.

GELİŞMELERİ TAKİP EDİN

MEB ile ve Yusuf Tekin ile ilgili olarak henüz resmi açıklama yapılmadı. Gelişmeler için sayfamızı takip edebilirsiniz.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.