Yusuf Kavaklı Hayatını Kaybetti: Dini Programların Tanınan İsmi Kansere Yenik Düştü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yusuf Kavaklı Hayatını Kaybetti: Dini Programların Tanınan İsmi Kansere Yenik Düştü
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
14 Haz 2024 / Cum 17:21
1 dk okuma / 2.490 Kez Okundu
| | |

Televizyon programlarında dini konularda gelen soruları cevaplayan Yusuf Kavaklı, kanser teşhisiyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Geçtiğimiz günlerde kansere yakalandığı öğrenilen Kavaklı, dün yoğun bakıma alındı ve ne yazık ki hayatını kaybetti.

 

Cenaze Programı Belli Oldu

Yusuf Kavaklı'nın cenaze namazı, cumartesi günü öğle namazına müteakip Fatih Camii'nde kılınacak. Sevenleri ve ailesi, Kavaklı'ya son görevlerini yerine getirmek üzere bir araya gelecek.

Nur Viral Gözyaşlarıyla Duyurdu

Yusuf Kavaklı'nın birlikte program yaptığı sunucu Nur Viral, ölüm haberini canlı yayında gözyaşlarıyla duyurdu. Viral, "Bugün benim için çok zor bir yayın olacak. Yusuf Kavaklı Hocamızı kaybettik. Ailesine, sevenlerine sabır diliyorum ve gerçekten hepinizden bugün dua istiyorum. Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerinde olsun" dedi.

Yusuf Kavaklı Kimdir?

1946 yılında Sivas'ta doğan Yusuf Kavaklı, ilkokulu köyünde bitirdikten sonra 1970 yılında İstanbul İmam-Hatip Lisesi'nden, 1974 yılında ise İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nden mezun oldu. Kariyerine 1966 yılında Eyüp Müftülüğü'ne bağlı Bayrampaşa Kartaltepe Çift Şerefeli Camii'de İmam-Hatip olarak başladı.

1975 yılında Bayrampaşa Endüstri Meslek Lisesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak atandı ve 1977'de Zeytinburnu İmam Hatip Lisesi'ne tayin edildi. 1979-1980 yılları arasında askerlik görevini yedek subay olarak tamamladıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı'nda denetçi olarak görev yaptı. 1982-1986 yılları arasında Belçika'da Din Dersi Öğretmeni olarak çalıştı.

 

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.