Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında İlk İstifa Geldi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında İlk İstifa Geldi
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
20 Eki 2024 / Paz 10:52
1 dk okuma / 117 Kez Okundu
| | |

Yenidoğan çetesi soruşturmasında, Medilife Beylikdüzü Hastanesi Başhekimi Ahmet Atilla Yılmaz, CHP'den istifa etti. Detaylar haberimizde.

YENİDOĞAN ÇETESİ SORUŞTURMASINDA İLK İSTİFA GELDİ

 
"Yenidoğan çetesi" skandalı kapsamında yürütülen soruşturma Türkiye'de geniş yankı uyandırdı. Soruşturmada adı geçen Medilife Beylikdüzü Hastanesi'nin başhekimi Ahmet Atilla Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa etti.
 
YILMAZ'DAN AÇIKLAMA: 'PARTİDEN İSTİFA EDİYORUM'
 
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclis üyesi olan Yılmaz, dilekçesini CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı'na sundu. Odatv'de yer alan habere göre, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: "Sürecin siyasallaştırılmaması adına mensubu olduğum Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsal kimliğine de zarar vermemek için partiden istifa ediyorum."
 
ÖZGÜR ÖZEL'DEN SERT TEPKİ
 
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün konuya ilişkin yaptığı açıklamada dikkat çeken ifadeler kullandı. Özel, "İletişim Başkanlığı’ndan medyaya şunu pompalıyorlar; Bu işin içerisinde CHP’nin bir belediye meclis üyesi var. Arkadaşlar, çok arayacaksanız, son lafı baştan söyleyeyim: Bu işin içinde, böyle içinde değil, 10 kilometre kenarında bir tane CHP’li varsa onu partide tutan namussuzdur, şerefsizdir" dedi.
 
YENİDOĞAN ÇETESİ skandalI NEDİR?
 
Türkiye'de, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç elde ettikleri belirlenen bu çete büyük tepki topladı. Soruşturma devam ederken, siyasetten gelen bu istifa dikkatleri üzerine çekti.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.