Yenidoğan Çetesi Mağduru Annenin Kan Donduran İddiaları

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yenidoğan Çetesi Mağduru Annenin Kan Donduran İddiaları
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
20 Eki 2024 / Paz 18:29
2 dk okuma / 1.057 Kez Okundu
| | |

İstanbul'da 2020 yılında Özel Reyap Hastanesi'nde doğum yapan Neslihan Ünlü P., yenidoğan çetesi mağduru olduğunu iddia etti. Annenin yaşadığı korkunç olaylar ve çocuğunun tedavi süreci ile ilgili detaylar haberimizde.

YENİDOĞAN ÇETESİ MAĞDURU ANNESİNİN ACI DOLU SÖZLERİ

İstanbul'da 2020 yılında Özel Reyap Hastanesi'nde sezaryen ile doğum yapan Neslihan Ünlü P., doğum sonrası bebeğinin yoğun bakımda kalması ve kronik hastalık yaşaması nedeniyle büyük bir travma yaşadı. Yoğun bakımda kalan bebeği için hastaneye anne sütü götürdüğünde, kendisine "neden bu kadar çok süt getiriyorsun" cevabının verildiğini belirtti. Anne, "O kapılar açıldığında bebeklerin çığlıklarını duyuyorduk. O çığlıkları hiç unutmuyorum" dedi.

HASTANEDE YAŞANAN İHMALLER SONRASI ŞOK YAŞADILAR

Neslihan Ünlü P. ve Serdar P. çifti, 2020 yılında doğum için Özel Reyap İstanbul Hastanesi'ne başvurdu. 22 Haziran 2020'de dünyaya gelen sağlıklı erkek çocukları, solunumu hızlı olduğu gerekçesiyle yoğun bakıma alındı. Ancak bebeğin durumu düzelmeyince yoğun bakım süresi uzatıldı ve çocuğun karaciğerinde pıhtı tespit edildi. Diğer özel hastanelere başvuran aile, çocuğun tedavi sürecinde geç kalındığını ve hastanede yapılan işlemler nedeniyle tüm damarlarının tıkandığını öğrendi.

HASTANE YÖNETİMİNDEN ÖZÜR GELDİ, FAKAT ÇOCUK KRONİK HASTA KALDI

Bebeğin tüm damarlardaki tıkanıklıklar nedeniyle kronik portal hipertansiyon hastalığına yakalandığını belirten Neslihan Ünlü P., "Bu hastalık ömür boyu takip gerektiriyor" dedi. Hastane yönetimi, yaşanan bu süreç nedeniyle aileden özür dilerken, şikayet etmek istediklerinde ‘komplikasyonlara dair imza verdiniz’ yanıtını verdi.

ANNE SÜTÜ VERİLMESİ ENGELLENDİ

Yoğun bakımda bulunan bebeği için anne sütü götüren Neslihan Ünlü P., hastanede karşılaştığı durumu şu sözlerle anlattı: "Süt götürdüğümde yarısını alıyorlardı ve ‘neden bu kadar süt getiriyorsun' diyorlardı". Ayrıca, bebeğinin taburcu edileceği gün yapılan ultrason çekiminde karaciğerinde pıhtı olduğu ve çocuk gastroenterolojisine gitmeleri gerektiği bildirildi.

"BEBEKLERİN ÇIĞLIKLARINI HİÇ UNUTAMIYORUM"

Neslihan Ünlü P., yoğun bakımda yaşadığı travmatik anları şöyle ifade etti: "O kapıya her gittiğimizde bebeklerin çığlıklarını duyuyorduk. Hemşireler güle oynaya çıkarken biz çocuklarımızdan haber bekliyorduk." Yoğun bakımda kapılar her açıldığında duyduğu bebek çığlıklarının kendisini derinden etkilediğini söyledi.

HASTANE İHMALİNİN SONUCU: KRONİK HASTA BİR ÇOCUK

Bugün 4 yaşında olan oğlunun kronik portal hipertansiyon hastalığı ile yaşamak zorunda olduğunu söyleyen anne, "Bu durum yıllardır süren bir ihmalkarlığın sonucu" diye konuştu. Fırat adlı doktorun tedavi sürecindeki hatalarına dikkat çeken anne, pazartesi günü avukat aracılığıyla suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.