Yaşama Tutunan Patiler Derneği Skandalı: Bağışlar Bakın Nerelere Akıyor?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yaşama Tutunan Patiler Derneği Skandalı: Bağışlar Bakın Nerelere Akıyor?
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
02 Eyl 2024 / Pzt 19:06
1 dk okuma / 2.684 Kez Okundu
| | |

Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü'nün, hayvanlar için toplanan paraları usulsüz harcadığı ve aile üyeleri üzerinden yüksek para transferleri yaptığı MASAK raporuyla ifşa edildi. Özgünlü'nün şans oyunu ödemeleri ve gayrimenkul alımları da raporda yer aldı.

Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü'nün, hayvanlar için toplanan paraları nerelerde harcadığı, MASAK raporunda ortaya çıktı. Raporda, Özgünlü'nün Türkiye Jokey Derneği'ne yapılan şans oyunu ödemeleri ve aile bireyleri aracılığıyla gerçekleştirdiği yüksek para transferleri detaylı bir şekilde yer aldı. Ayrıca, Özgünlü'nün gayrimenkul alımlarını ailesi ve iş ortakları üzerinden yaptığı belirtiliyor.

Özgünlü'nün 2023 yılında annesi Fatma Özgünlü'nün üzerine gayrimenkul aldığı, annesinin dernekte genel sekreter, babası Cemal Özgünlü'nün sayman, kardeşi Tuğçe Soysal'ın denetim kurulu üyesi, diğer kardeşi Demet Kılıç'ın ise başkan yardımcısı olarak görev yaptığı tespit edildi. Aile üyeleri, eşi Tuna Boyacı ve kardeşi Tuğçe Soysal'ın eşi Birkan Soysal ile Demet Kılıç'ın eşi Evren Kılıç arasında yüklü miktarda para transferleri gerçekleştirildiği raporda yer aldı.

Temmuz ayında Şanlıurfa'daki bir barınaktan hastalıklı köpekleri usule aykırı olarak Ankara'ya getirdiği gerekçesiyle gözaltına alınan Özgünlü, tutuklanmıştı. İddianamesinin hazırlanmasının ardından, Ankara 38'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Özgünlü ve ailesinin derneğe yapılan bağışların 12 milyon 414 bin liralık kısmını kişisel zenginleşme ve mal varlığı ediniminde kullandığı ortaya çıktı.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.