Yağız Sabuncuoğlu kimdir? Mesleğe neden veda etti? Kaç yaşında

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yağız Sabuncuoğlu kimdir? Mesleğe neden veda etti? Kaç yaşında
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
06 Eyl 2024 / Cum 10:58
2 dk okuma / 572 Kez Okundu
| | |

Yağız Sabuncuoğlu, Türkiye’nin tanınmış spor gazetecilerinden biri olarak kariyerine veda etti. Fenerbahçe ve Bright Osayi-Samuel ile ilgili haberi sonrası yaşananlar ve Sabuncuoğlu’nun medyadaki serüveni detaylandırılmıştır.

Yağız Sabuncuoğlu, 1991 doğumlu bir spor gazetecisi olarak tanınmaktadır ve şu anda 32 yaşındadır. Eğitimini İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde tamamlayan Sabuncuoğlu, yüksek lisansını ise Universidad Rey Juan Carlos Madrid’de yapmıştır. Gazetecilik kariyerine NTV Spor’da stajyer olarak başlayan Sabuncuoğlu, DAZN (Perform Media) ve Habertürk gibi önemli medya kuruluşlarında çalışarak kendini kanıtlamıştır. Ayrıca, S Sport’ta maç spikerliği yaparak sporseverlere keyifli anlar yaşatmıştır.

2018 yılında Haber Global’e transfer olan Sabuncuoğlu, burada iki yıl boyunca etkileyici bir performans sergilemiş ve 2019 yılında International Sports Summit tarafından ‘Yılın En İyi TV Muhabiri’ ödülüne layık görülmüştür. 2020 Şubat ayında TRT Spor’a geçiş yaparak muhabirlik görevini sürdürmüştür ve Türkiye’nin önde gelen spor gazetecilerinden biri olarak konumlanmıştır.

Fenerbahçe ve Bright Osayi-Samuel Haberi

30 Mayıs’ta Sabuncuoğlu, Fenerbahçe’nin Bright Osayi-Samuel ile sözleşme uzatma görüşmelerine başladığını duyurmuştu. Ancak, 21 Haziran’da yaptığı paylaşımda Osayi-Samuel’in yıllık maaşına zam istediğini ve ücretin 1.8 milyon dolardan 2.5 milyon dolara çıkarılmasını talep ettiğini belirtti. Bu paylaşım üzerine Osayi-Samuel’in menajeri Steven Beck, Sabuncuoğlu’nun paylaşımına “Çişini mi yapıyorsun? Az önce sizi aradım ve yıllık 2.5 milyon talepte bulunmadığımızı söyledim. Biz herhangi bir para ya da anlaşma istemedik” yorumunu yapmış ve bu yorum kısa süre sonra silinmiştir.

Tepkiler ve Veda

Sabuncuoğlu, bu olay sonrası çeşitli hakaretlere maruz kalmış ve menajer Beck ile yaptığı konuşmayı yayınlayarak haberinin doğruluğunu savunmuştur. Yağız Sabuncuoğlu, “Sorduğum soru ve aldığım cevap bu. Haberimin de arkasındayım. Bir hatam olmamasına rağmen atılan ve silinen bir tweetten sonra yargısız infaz yapıp, bana edilen ağır hakaretleri gördüm ve yediremedim. Bugüne kadarki ilginiz ve sevginiz için teşekkür ederim dostlar. Hoşçakalın” notunu paylaşarak medya kariyerine veda ettiğini duyurmuştur.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.