Vergi yüzsüzleri belli oldu! Liste açıklandı mı?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Vergi yüzsüzleri belli oldu! Liste açıklandı mı?
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
15 Eki 2024 / Sal 16:19
1 dk okuma / 842 Kez Okundu
| | |

Vergi ödemekten kaçınan ve kamuoyunda 'vergi yüzsüzü' olarak adlandırılan mükelleflerin listesi açıklandı. Tüm vergi dairelerinde 15-31 Ekim'de, GİB internet sitesinde ise 1-15 Kasım'da ilan edilecek.

VERGİ YÜZSÜZÜ LİSTELERİ BELLİ OLDU
Kamuoyunda "vergi yüzsüzü" olarak adlandırılan ve vergi ödemekten kaçınan mükelleflerin isimleri bugünden itibaren açıklanmaya başlandı. vergi borcu 5 milyon TL ve üzeri olanlar, vergi dairelerinde 15-31 Ekim tarihleri arasında duyurulacak. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) internet sitesinde ise 1-15 Kasım tarihleri arasında yayımlanacak.

5 MİLYON TL VE ÜZERİ VERGİ BORCU OLANLAR
Her bir vergi dairesine 5 milyon lira ve daha fazla borcu olan veya bu tutar ve üzerinde kesinleşen vergi ve cezası bulunan mükellefler, bu listelerde yer alacak. Listelerde, 31 Aralık 2023 itibarıyla vadesi geldiği halde 30 Eylül 2024 itibarıyla ödenmemiş vergisi bulunan mükellefler ile haklarında vergi incelemesi veya takdir komisyonu kararları sonucu vergi ve ceza hesaplananlar duyurulacak.

LİSTEDE YER ALMAYACAK MÜKELLEFLER
Belediye Kanunu kapsamında takas ve mahsuba başvuruları kabul edilen, büyükşehir belediyeleri ve bağlı kuruluşlara ait şirketler ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında yapılandırılması devam eden mükellefler, açıklama kapsamı dışında tutulacak.

DEPREM BÖLGELERİNDEKİ MÜKELLEFLER AÇIKLAMA KAPSAMINDA DEĞİL
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen ve mücbir sebep ilan edilen illerde (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Sivas/Gürün) gelir veya kurumlar vergisi mükellefiyeti olanların vergi borçları açıklanmayacak.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.