Ünlü işadamı Vural Görener kimdir? Kaç yaşında vefat etti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ünlü işadamı Vural Görener kimdir? Kaç yaşında vefat etti
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
03 Eyl 2024 / Sal 14:00
1 dk okuma / 11.096 Kez Okundu
| | |

Banvit’in kurucusu ve eski yönetim kurulu başkanı Vural Görener, 97 yaşında vefat etti. Yem üretimi ve beyaz et sektöründe yaptığı yeniliklerle tanınan Görener’in cenazesi 4 Eylül’de defnedilecek.

Banvit’in kurucusu ve eski yönetim kurulu başkanı iş insanı Vural Görener, 97 yaşında hayatını kaybetti. Sağlık sorunlarıyla bir süredir mücadele eden Görener, Türkiye’nin gıda sektöründe önemli bir isim olarak anılacak.

1927 doğumlu Vural Görener, 1950 yılında Amerikan Koleji'nden mezun olduktan sonra 1951 yılında Kore Savaşı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tercümanlık görevini üstlendi. İstanbul’da ithalat komisyonculuğu ve muhasebecilik yaptıktan sonra 1968 yılında Banvit’i kurdu ve yıllarca başarılı bir şekilde yönetti. Görener, yem üretiminde yaptığı yeniliklerle ve sektördeki öncülüğüyle tanınıyordu.

1967 yılında kurduğu yem fabrikasıyla sektördeki ilk adımlarını atan Görener, yıllar içinde etlik piliç üretimine geçiş yaptı ve Banvit’i önemli bir marka haline getirdi. 1984 yılında etlik piliç üretimine başlayan Görener, 2008 yılında yönetim kurulu başkanlığını oğlu Ömer Görener’e devretti. Vural Görener, sadece bir şirketin değil, aynı zamanda beyaz et sektörünün de öncülerinden oldu.

Görener’in cenazesi, 4 Eylül 2024 Çarşamba günü Haydarçavuş Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Erdek Belkıs köyünde defnedilecek.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.