Türkiye Kart yakında kullanıma giriyor! Türkiye Kart ne işe yarar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Türkiye Kart yakında kullanıma giriyor! Türkiye Kart ne işe yarar
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
12 Eyl 2023 / Sal 19:22
1 dk okuma / 5.588 Kez Okundu
| | |

Uzun zamandır tüm şehirlerde kullanılabilecek ortak bir kart çalışmalarında sona geliniyor. Bu doğrultuda üzerinde çalışılan Türkiye Kart, birçok alanda ödeme yapılmasını sağlayacak bir kart olarak hizmete giriyor. Birçok işlevi olacak kartın yıl sonuna kadar 6 şehirde hizmete gireceği aktarıldı.

Akıllı kartlar ülkemizin birçok şehrinde toplu ulaşım için kullanılıyor ama her şehrin kartı farklı. Bu sorunu çözmesi beklenen Türkiye Kart, yeni bir döneme hazırlanıyor. Türkiye Kart vatandaşlara birçok işlemi tek bir kartla yapma fırsatı veriyor. POS cihazları, ATM’ler, bankalar, harç ve vergi ödemeleri, yiyecek-içecek otomatları, toplu taşıma, ulaşım gibi alanlarda vatandaşlar sadece Türkiye Kart ile Türkiye'nin her yerinde ödeme yapabilecek.

ÖDEME VE ULAŞIMI BİRLEŞTİRİYOR

Para yükleme işlemleri ise PTT şubeleri, bankalar, online platformlar ve anlaşmalı iş yerleri aracılığıyla gerçekleştirilebilecek. Troy ödeme sistemleri üzerine kurulan Türkiye Kart aslında ön ödeme kartı ve ulaşım kartını birleştiriyor.

ÇALIŞMALARDA SONA GELİNİYOR

Teknik altyapı testleri Konya’da biten Türkiye Kart yıl sonuna kadar 6 şehirde hizmete girecek. TCDD ve TCDD Taşımacılık tarafından işletilen bütün raylı sistemlerde Türkiye Kart’ın kullanılması için çatı sözleşme süreçleri de sürüyor. GAZİRAY, BAŞKENTRAY ve İZBAN hatlarında sözleşme sonrası entegrasyon süreçleri başlayacak.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.