Tik Tok kapatılıyor mu?
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
11 Eki 2024 / Cum 17:59
1 dk okuma / 188 Kez Okundu
| | |

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Discord'a erişim engeli getirildiğini hatırlatarak TikTok'un da benzer bir incelemeye tabi tutulduğunu ve yasalara aykırılık tespit edilirse kapatılabileceğini belirtti.

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, sosyal medya platformlarına yönelik alınan ve alınacak önlemleri değerlendirdi. Özellikle çocuk ve gençlerin güvenliği için platformlara karşı sıkı tedbirler alınacağını belirten Açıkkapı, Discord'a getirilen erişim engelini hatırlattı ve TikTok için de benzer bir incelemenin sürdüğünü söyledi.

Açıkkapı, platformlarda çocuklara yönelik LGBT propagandası ve satanizm içeriklerinin yayıldığı iddiaları üzerine Roblox'un yasaklandığını ve Discord'a erişim engeli getirildiğini vurguladı. TikTok'a ilişkin gelen şikayetlerin de yetkili kurumlarca incelendiğini belirten Açıkkapı, yasalara aykırılık tespit edilmesi durumunda TikTok'un da kapatılabileceğini ifade etti.

Açıkkapı, bu tedbirlerin çocukların güvenliği ve ahlaki değerlerin korunması adına yapıldığını savunurken, bazı muhalefet milletvekillerinin özgürlüklerin kısıtlandığı yönündeki eleştirilerini mantık dışı bulduğunu dile getirdi. Açıkkapı, söz konusu çocuklar olduğunda siyasetin bir kenara bırakılması gerektiğini ve alınan tedbirlerin toplumun ahlaki yapısını korumaya yönelik olduğunu belirtti. 

Bu açıklamalar, sosyal medya platformlarına yönelik düzenlemelerin önümüzdeki dönemde daha da sıkılaşabileceğini işaret ediyor.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir