Tijen Karaş Kimdir? Nereli, Kaç Yaşında? Darbe Gecesi ve Hayatı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Tijen Karaş Kimdir? Nereli, Kaç Yaşında? Darbe Gecesi ve Hayatı
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
21 Eki 2024 / Pzt 16:12
1 dk okuma / 99 Kez Okundu
| | |

Tijen Karaş, 15 Temmuz darbe gecesinde TRT ekranlarında okuduğu bildiriyle tanındı. 1975 Ankara doğumlu sunucu, Hacettepe Üniversitesi mezunu. İşte, Tijen Karaş'ın hayatı ve darbe süreciyle ilgili detaylar.

TİJEN KARAŞ KİMDİR?
1975 yılında Ankara'da doğan Tijen Karaş, üç kardeşli bir ailenin ortanca çocuğudur. Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun olmuştur. Habercilik kariyerine başlamadan önce TRT Avrasya kanalında program sunuculuğu yapmış ve Türk Haberler Ajansı’nda "Sanat ve Politika" köşesinde yer almıştır.

TİJEN KARAŞ'IN SUNUCULUK KARİYERİ
Tijen Karaş, kariyerinde uzun yıllar boyunca TRT Haber ekranlarında sunuculuk yapmış, dikkat çekici programlara imza atmıştır. Ancak onu asıl ünlü yapan olay, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşandı.

15 TEMMUZ DARBE GECESİ VE TİJEN KARAŞ
15 Temmuz 2016 gecesi, darbe girişimi sırasında Tijen Karaş, TRT ekranlarında darbeciler tarafından zorla okutulan Yurtta Sulh Konseyi bildirisini okudu. Sonrasında, bu bildiriyi silah zoruyla okumak zorunda kaldığını belirten Karaş, o gecenin travmatik etkilerini dile getirdi. Türkiye, Yurtta Sulh Konseyi adını Karaş’ın okuduğu bu bildiriyle duydu.

TİJEN KARAŞ'IN ÖZEL HAYATI
Tijen Karaş'ın özel hayatı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Sunucu, kişisel yaşamını gözlerden uzak yaşamayı tercih ediyor. Evli olup olmadığı hakkında net bir bilgi bulunmuyor.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.