Temizlik İşçisi, Yanlış Yatırılan 23 Milyon Lirayı İade Etti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Temizlik İşçisi, Yanlış Yatırılan 23 Milyon Lirayı İade Etti
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
26 Eki 2024 / Cmt 18:33
1 dk okuma / 485 Kez Okundu
| | |

İzmir'de inşaat ve apartmanlarda temizlik yapan Özkan Aydik, banka hesabına yanlışlıkla yatırılan 23 milyon 16 bin 393 lirayı geri iade etti. Paranın sahibiyle iletişime geçerek durumu çözdü.

İZMİR'DE İLGİNÇ BİR OLAY
İzmir'de inşaat ve apartmanlarda temizlik yaparak geçimini sağlayan Özkan Aydik, banka hesabına yanlışlıkla yatırılan 23 milyon 16 bin 393 lirayı sahibine iade etti. Aydik, hesabındaki bu büyük miktarı fark ettiğinde hemen harekete geçti.

PARAYI İADE ETME KARARI
Menderes ilçesinde yaşayan 42 yaşındaki Aydik, doğal gaz faturasını ödemek için bir bankanın mobil uygulamasına girdiğinde, hesabına büyük bir para gönderildiğini gördü. Durumu fark eden Aydik, önce telefonla bankayı aradı, ardından da şubeye giderek müşteri temsilcisiyle görüştü. Paranın yanlış yatırıldığı belirlenince, Aydik bu durumu polise de bildirdi.

“İADE ETTİM” DEDİ
Aydik, "Bir baktım ki 23 milyon küsur para var. Direkt müşteri hizmetlerini aradım, sonrasında da şubeye gittim. Aileme veya dostlarıma ve hiç kimseye söylemeden önce bu parayı iade ettim" dedi. Temizlik işçisi, yüksek bir geliri olmadığını ve bu parayı harcama düşüncesinin aklına bile gelmediğini belirtti. "Aklıma bu paranın haram olduğu, iade etmem gerektiği geldi" diyen Aydik, çevresine durumu anlattığında farklı tepkiler aldığını ifade etti.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.